Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Dari Galeri
Rakan2 seperjuangan..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 jam, 16 minit yang lalu
nishazainal: 8 hari yang lalu
sarahhanee: 13 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!

Safiah_Rumaisha
WARGA RASMI
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1533
Posting: 10
Dari: PaNdAn InDaH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 12:20


salam alaik..

erm..sedihnya saya...dah cuba acapkali masuk..tapi..tak dpt-dpt..
tolong tengokkan utk saya.. 21 disember 1982.. syukran jazilan


Bookmark and Share




  Member Information For Safiah_RumaishaProfil   Hantar PM kepada Safiah_Rumaisha   Pergi ke Safiah_Rumaisha's Website   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 20:30



assalammualaikum.. wbt..

erm.. maaf lambat reply.. xprasan lak ada yg reply topik nie.. slalu masuk sini baca artikel ja..

pasal program tue, simple ja... sebenarnya dah lama nis buat.. dan dah bnyk kali nis upload kat memana wsite.. moga dpt dikongsi bersama... w/pun xtau stakat mana kebenarannya..

erm.. kalu da paper komen atau cdngan blehla bgtau nis.. kat program tue klik kat nama nis tue.. ada email address kat situ.. terima kasih kpd sesiapa yg sudi mencuba...

utk Safiah_Rumaisha, ermm.. no 8: Penyelesaian

Anda adalah penyelesaian masalah. Anda adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas. Anda selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik. Anda sangat suka mengendalikan manusia. Anda melihat manusia secara objektif. Anda akan memberitahu seseorang dengan cara Anda tersendiri bahawa Anda adalah ketua.

kalu ikut bulan 12 :
Sangat setia dan pemurah, Bersifat patriotik, Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan, Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa, Bercita-cita tinggi, Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi, Seronok didampingi, Suka bercampur dgn org, Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai, Sangat jujur amanah dan bertolak ansur, Tidak pandai berpura-pura, Cepat marah, Perangai yg berubah-ubah, Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi, Benci pada kongkongan, Suka berlawak, Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik...





-----------------
~ jangan dinantikan hari esok, kerana esok tak menjanjikan apa²... walaupun esok masih ada, tapi tak sapa tahu esok untuk sapa ~


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

anasiti
WARGA RASMI
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 2488
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 23:09


naper saya try download tak pernah jadi? peliklah... ajar sikit boleh tak?


Bookmark and Share




  Member Information For anasitiProfil   Hantar PM kepada anasiti   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 21:05


assalamualaikum..

same lah dengan ana..
Ana pun tak leh download..
kenaper yer?


-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 11:26



a'kum...

maap lambat reply...
buat anasiti dan white_cotton, cuba dl dr link yg haruman_syurgawi bg tue.. sbb link asal yg nis bg not available... ok.. yer.. kalu ada masalah bleh bgtau..

Quote:

On 2003-09-16 13:01, haruman_syurgawi wrote:
Hmm..saper nk cuba software tu leh download dari site ana jugak..ukhti nis..ana ade masukkan software tu kat dalam site ana..ramai sahabat-sahabiah suka guna...diorg komen best la ade software gituh..

ok..download dari sini..
www.tazkirahonline.cjb.net

atau pun sini..
www.geocities.com/ana_raihana/t_lahir.zip..(ni file sbnrnya..)

jazakillah kat nis..sbb reka software ni...

Malumu bernilai...
Katamu berhikmah..
Hatimu tulus suci dan murni..
Hanya diri yang halal engkau serahkan segala...
Untuk mencari redha Illahi...







-----------------
~ jangan dinantikan hari esok, kerana esok tak menjanjikan apa²... walaupun esok masih ada, tapi tak sapa tahu esok untuk sapa ~

[ Posting ini telah di edit oleh: nis pada 2003-11-01 11:28 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 11:12




Apasal tak buleh ya.. naik fenin jugak bila dah banyak kali tak dapat dapat.. kita punya tarikh lahir, 5 september 1976.. dah tua dah..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

natsumi_8
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 2895
Posting: 66
Dari: KL

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 18:47




knaper saya bukak tak buleh hah???? tolong carik kan.12 ogos 1991.




Bookmark and Share




  Member Information For natsumi_8Profil   Hantar PM kepada natsumi_8   Pergi ke natsumi_8's Website   Quote dan BalasQuote

salam_ukhuwah
WARGA RASMI
Menyertai: 14.03.2004
Ahli No: 3420
Posting: 11
Dari: rumah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 16:41




ade jugak bukak dr haruman syurgawi punye website..tapi tak boleh lah...tarikh lahir 2 sept 1980



Bookmark and Share




  Member Information For salam_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada salam_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

salam_ukhuwah
WARGA RASMI
Menyertai: 14.03.2004
Ahli No: 3420
Posting: 11
Dari: rumah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 16:44




sorry ye...dah blh download lah program tu...thanks...



Bookmark and Share




  Member Information For salam_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada salam_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 12:36



nape tak dpt download ye

-----------------
"Apabila nafsu berkuasa,gelaplah hati,
Apabila hati gelita,sempitlah dada,Apabila dada sempit,buruklah lakunya,Apabila buruk laku,ia dibenci semua makhluk"

Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 16:35


a'ah la... nape tak leh bukak

besday kite 6 ogos 1982. leh bagitau ana keputusannya???? email to [email protected]

[ Posting ini telah di edit oleh: adikbalqis pada 2004-11-03 16:38 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: adikbalqis pada 2004-11-03 16:38 ]


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 13:11


alhamdulillah.....

dah dapat... No 7.....


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-04 17:11


xleh bukak pun..???


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-11-04 17:19




ehehehe... dah tgk td... akak nye no 7, intelektual...

Anda adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan Anda sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah. Perasaan Anda tidak mempengaruhi keputusan Anda. Anda suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling Anda tetapi Anda tidak suka dipersoalkan. Anda kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian. Anda gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara. Anda sangat suka berahsia.

sama ke tak ntah... byk yg x sama kot.... ehehehe...

Quote:
Apasal tak buleh ya.. naik fenin jugak bila dah banyak kali tak dapat dapat.. kita punya tarikh lahir, 5 september 1976.. dah tua dah..



hehe... ni result utk kaksu... no. 1... ketulenan...
Hadir dengan idea baru. Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri. Anda merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.Anda suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasaannya adalah pemimpin atau boss. Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik Anda.

sama ke tak kaksu???

syukran nis atas info ni...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-04 09:52


...

maaf pd smua sahabat kat sini sbb lambat reply.. mungkin da maslah linking tsbt..

tp xpa.. nis dah upload tempat lain.. kalu sesapa masih xleh download lg.. dl kat sini.. Program Analisis Tarikh Lahir..

kalau nak bukak kena unzipkan dulu guna soft winzip, winrar atau yg lain.. pastu runkan.. available utk windows je.. tp winxp ke atas xpasti bleh bukak ke x..???

kalu da apa2 masalah atau sbrg pertanyaan.. email dekat nis kat [email protected].. slamat mencuba..



[ Posting ini telah di edit oleh: nis pada 2004-11-05 09:57 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 04-01-06 17:52


KONSERVATIF

Anda sangat peka dan tradisional. Anda sukakan arahan dan sesuatu yang rutin. Anda hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya Anda lakukan. Anda suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Anda mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Anda berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.

~ Bab degil tu memang tak best ~

:-di


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 23:08


he he he macam tak percaya pula :-di


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

anailzdaf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.06.2005
Ahli No: 5377
Posting: 38
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 20:07


assalamualaikum, very nice la nis...

ana punya description very similar dengan diri ni.. dan also, boleh juga nak kenal orang at a glance melalui tarikh lahir saja kan?... kalau rajin design la yang lagi detail.. hehe...

ok.. ilalliqa'


Bookmark and Share




  Member Information For anailzdafProfil   Hantar PM kepada anailzdaf   Pergi ke anailzdaf's Website   Quote dan BalasQuote

anailzdaf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.06.2005
Ahli No: 5377
Posting: 38
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 20:26


... tapi nis yang bulan tu pun dah cukup detail tu... kalau buat software yang menarik lagi, bagitahu la ye...

wassalam.. ;)


Bookmark and Share




  Member Information For anailzdafProfil   Hantar PM kepada anailzdaf   Pergi ke anailzdaf's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 08:21


assalamualaikum.

kenapa kita cuba tak dapat ek? boleh tak tolong cari, tarikh lahir kita 23.02.1982. hehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.087623 saat. Lajunya....