Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-01-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kemarahan manusia bermacam-macam. Sesetengahnya lekas marah, lekas tenang dan lekas hilang. Sesetengahnya lambat marah, lambat pula redanya. Sesetengahnya lambat akan marahnya dan lekas pula hilangnya. Yang akhir inilah yg terpuji."
-- Imam Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Lin8402
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13719

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
assalamu'alaikum wrt wbt...salam ukhwah minni.:)
nak tahu ana yg mana? ana yg sdg duduk ditgh2 dan diapit oleh sahabat2 tersayang..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 4 hari yang lalu


Review Buku
Topik: Penawar bagi Hati


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, istisafa
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Review Buku
    »» Penawar bagi Hati

Please Mendaftar To Post


Oleh Penawar bagi Hati

MencariSinar
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1400
Posting: 39
Dari: Malaysia

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 13:19


Assalamualaikum..

sinar nak berkongsi tentang judul buku "Penawar bagi Hati " ini telah banyak membantu sinar dalam mengenal hati yang ikhlas. Bagaimana hendak mengawal hati dari sengsara.

Banyak hadith-hadith dan firman Allah yang menerangkan kejahatan hati dan mengapa hati tidak tenang..

Buku ini baik bagi sesiapa yang merasakan hatinya selalu murung dan sengsara. Insya'allah dengan menghayati dan memahami apa yang diterangkan dalam buku ini, dapat membantu para muslimah meneruskan hidup biar pun banyak halangan dan dugaan di hadapi. Insya'allah.

Wsalam.


-----------------
Seandai dirinya tercipta untuk ku
rela ku menjadi miliknya


Bookmark and Share




  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 26.05.2003
Ahli No: 1456
Posting: 34
Dari: iium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 13:36


assalamualaiku...

alhamdulillah...ana pun teringin gak nak baca buku tu...boleh cakap beli kat mana,pengarangnya.. ana cuba try p cari...
kalau ada apa2 yang boleh dikongsi dari buku tu..
sila nyatakan...


Bookmark and Share




  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

wana
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1159
Posting: 21
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 15:39


sememangnya buku itu ada banyak manafaatnya...
wana pun dah ada..yang kakak punya..hati kita akan tenang bila membacanya..

-----------------
ukhwah itu sesuatu jalinan kasih sayang yang indah


Bookmark and Share




  Member Information For wanaProfil   Hantar PM kepada wana   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1400
Posting: 39
Dari: Malaysia

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-05-03 09:41


Assalamualaikum..

erm...sinar tak sure lah sape pengarangnya sbb buku tuh takde kat opis sinar tapi sinar rasa "MOHD AZIZ ISMAIL".
Buku nie bole di dapati di kedai-kedai ibadah seluruh negara especially kat sekitar lembah kelang nie sbb sinar penah nampak kat kebanyakkan tempat. So selamat mencari wardatulislamiyah.

wardatulislamiyah nak tahu apa yang menarik di dalamnya yer?.. sinar senaraikan sedikit sebanyak, buku ini menerangkan bagaimana ingin menjadikan hati yang sedang sengsara kepada lebih tenang. Mengajar pembaca menyelami mengapa hati menjadi sengsara.

mengajar ilmu tassawuf, fekah dll. menyelami apa yang dikatakan zuhud, sifat mahmudah dll. Byklah lagi disamping disertai firman Allah swt dan hadith yang menyokong kenyataan.

Sinar sekadar ingin menolong kepada muslimah yang sering dilanda hati yang sengsara.Moga-moga ianya dapat membantu.


Wsalam
****ilmu yang baik utk semua ****

-----------------
Seandai dirinya tercipta untuk ku
rela ku menjadi miliknya


Bookmark and Share




  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 01:13


a'kum

carik2

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 13:26


ni nak pegi beli nie!!

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.0446 saat. Lajunya....