Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tidak berbuat apa-apa ialah kubur kehidupan. Hidup tanpa bekerja ialah hidup tanpa kebahagiaan.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Dari Galeri
Assalamualaikum, inilah saya nur_ilmiah

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu
nishazainal: 5 hari yang lalu
sarahhanee: 10 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: KoNGsI nAk?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» KoNGsI nAk?

Please Mendaftar To Post


Oleh KoNGsI nAk?

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-05-03 12:30


Assalamu'alaikum wrt wbt

alhamdulillah...bertemu lg di komuniti kasih sayang..
ape khabar sahabat sahabiah semua? diharap gembira dan tenang selalu hendaknya..

errmm...dah bace topik ana?
jomla kite kongsi2 diari harian kat sini..nak luahkan ape2 ke..nak tanya ke ..nak cite ke..
sesuaila dgn tema komuniti hanan ni..berkasih syg..ape salahnya kita share sama2.. ye tak?

ana mulakan dulu..
hari ni mcm hari2 biasa yg lain..
aktiviti awal pg,bangun,solat subuh dan alhmdulillah..dpt menatap dan menghayati kalamNYA seketika..
dah tu,breakfast ngan family,buat keje2 rumah skit,tengok tv skit..

then...hati terdetik pulak nak ngadap pc nih..semalam tak join hanan,rindu pulak nak nengok topik2 baru,dan respon kepada posting2 yg lama..sesambil tu dpt juga say welcome utk sahabat-sahabiah yg baru join hanan

kul 10 td,dah ade dpn pc..dah connect,jari ni terus aje klik website hanan..jeng-jeng...
alahai...takleh masuk pulak!
yaALLAH...apesal pulak nniiii...sedihnyer...
nape takde access?? online kat ym..
ade ukhti nurmujahida ngan nur_Tinta..tp,tak tegur pun,tanak kaco,maybe dieorg tgh dok runsing jgk apesal takleh masuk kat sini td...

then terus la kona-kona,pusing-pusing,surfing..cari2 artikel ke ape2 ke,yg menarik utk dikongsi bersma..
ronda-ronda jgk nengok tajuk paper arieni...hmm..memacam jugak! berita luar negara...skarang ni ttg acheh la kan..virus sars..wallahua'alam..sempat jugak lawat komuniti2 lain..sesaje nengok..

dah penat ronda-ronda,tgn ni yg asyik dok try dr tadi nak masuk hanan terus aje klik weblink skali lg,fuh,alhamdulillah... berjaya!!!! bestnyer..

takde sape,ade akak hanan aje hai kak! slamat pagi erm...nampaknya makin bertambah ahli komuniti kite ni..alhamdulillah..
then,dah dpt masuk tu,terus aje nengok2 forum..kot2 ade ruangan yg boleh direspon,utk menambahkan posting!
teringat pulak nak bukak topik ni,at least kite leh kongsi sesame ..

nak tulis ape lg ye,nak hantar dah ni
oklah,harap sahabat sahabiah dpt kongsi dan sambung posting ni,ok!

jumpa lg !
ilalliqa'

hanya hambaNYa..

MUJAHADAH jalan yang terindah, Menuju Maghfirah Allah, Membuang mazmumah,Membina mahmudah, Alangkah indahnya hidup berkasih sayang....


[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2003-05-24 12:32 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-03 17:43


Assalamu'alaikum wrt wbt

betemu lg warga hanan.com!
ape kabar?? sihat? moga sihat sokmo...insyaALLAH..


erm...nak tulih ape yer?
jam menunjukkan pukul 4.48 ptg,hmm..pepetang ni,mengantuk sungguh! tp,utk tdk memejamkan mata,try2 ronda dan jenguk hanan.com,utk menyambung secebis lagi sisipan utk perkongsian bersama


hari ni ahad,semua warga kelaurga ada kat rumah dgn agenda memasing.ana pulak pagi tadi cam biasa,persiapan pepagi then,tolong mama sket.
pastu belek2 paper,then dpt call dr seorang sahabat lama katenya nak dtg rumah sblm berangkat ke menara gading lepas zohor nanti.


alhamdulillah...dah lama juga tak bersua,moga dpt cite panjang nanti,bisikku didlm hati..kul 11 lebih,bual2 ngan adik ttg exam yg lepas sesambil tolong die seskit siapkan folio bhs arab..
dlm pd tu jgk,sempat jugak kasi ceramah free kat die,sbb suka sgt buat keje last minute,esok nak hantar,arie ni baru nak buat! habis adik-beradik dikerahnya buat folio die! termasuk la kite nii tp,at least lehla panaskan balik arabic yg agak lama tinggal nii


time lunch,makan ngan adik2..then preapare nak sambut sahabat lama
alhamdulillah..sampai pun..dtg ngan adik nye..
dah lama tak jumpa,mula la bercirite panjang.sahabat ana dpt gi um,nilam puri..jadi,die pun menuntut la sikit sebyk kehidupan kat klantan nu dr ana,sbb alhamdulillah..kaki ni dah pun menjejakkan kaki didaerah sana selama 3 bulan semasa berkursus..


hampir 2 jam dok bercerita,tiba masa berpisah..biasela setiap pertemuan pasti ada perpisahan..ye tak? sedih la pulak.. sbb lepas ni tak tahu bile pulak leh jumpa..memasing bawa haluan,tp kalau izinNYA bertemu juga nanti..insyaALLAH..


lepas die balik,kemas seskit,then terus aje ngadap pc kesayangan ni...jenguk hanan jap ade ape2 yg boleh dicari dan dikongsi bersama..
sambil2 cari bahan skit utk dijadikan buah tangan buat sahabat sahabiah semua..
then,terus aje sambung topik ni
ha..takde sesape ke nak kongsi ngan ana diari harian die? kot2 leh kita kasi pendpt ke..ape2 ke! jom la join skali..

rasanya lepas ni nak sambung cite layaran kehidupan kat ruagan sambung2 cite..dah lama tinggal,bukan ape,idea baru sampai !
mama dah panggil suruh sambung menjahit baju,baru belajar menjahit la katakan...jadinya mama suruh la keep it on..takut lupa step! memacam

okla..harap jumpa lagi nanti,jgn lupa join la topik ni skali ye !

ilalliqa'

hanya hambaNYa..

MUJAHADAH jalan yang terindah, Menuju Maghfirah Allah, Membuang mazmumah,Membina mahmudah, Alangkah indahnya hidup berkasih sayang....


[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2003-05-25 17:47 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-03 17:55


sambung sket lagi!
hrmm...teringat pulak kat sahabat2 lama ..sesama skolah dulu,memasing dah melangkah ke haluan memasing...teringat juga sahabat2 yg sesam berkursus kat nilam puri dulu..alhamdulillah...ukhuwwah yg terjalin berjalan ngan baik dibwh redhaNYA..moga ianya terus terjalin..amin..

sahabat2 pulak camne?
ape kate kita kongsi kisah ttg sahabat2 kita kat skolah lama ke,kolej ke,ipta ke..memane la..mungkin leh kita kongsi kisah suka duka kita sesama dieorg..moga2 terubat rindu kepada pertemuan bersama semusim yg lalu..

ana dedicate lagu utkmu teman dr brothers ni buat semua..

Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru
Dan hidupku kini ceria

Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ingatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwah kan bersimpul padu

Kenangan bersamamu
Takkanku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa

Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Mungkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan

Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janji-Nya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasih-Nya

Andai ini ujian
Terangilah kamar kesabaran
Pergilah gelita hadirlah cahaya

isk..sob..sob ..sob
sedih la pulak...
kerana Allah kita bertemu dan keranNYA kita berpisah....

ilalliqa'

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 23:32


Assalamu'alaikum wrt wbt

slamat malam semua!
jam dah tunjukkan kul 10.48 mlm,dah hampir 2 jam duk ngadap pc ni,

nak tulis ape ye?
hmm..penat dah jari tangan duk menari2 atas keyboard,nampaknya ana tanak tulis panjang utk kali ni,sbb tadi dah menaip respon2 dan posting baru! lenguh jari

alhamdulillah..nampaknya hanan.com makin maju,ramai ahli2 baru yg join..ahlan wasahlan minni.. setiap hari ade ahli baru,bagusla..ramaikan komuniti!
selamat berkomuniti dan berforum buat semua..

okla nak stop dulu,nak preapare utk hari esok utk sambung sebabak lagi kehidupan di pentas ni,moga ALLAH swt sentiasa merahmati diri ini dan kalian semua..amin.

ilalliqa'

hanya hambaNYa..

MUJAHADAH jalan yang terindah, Menuju Maghfirah Allah, Membuang mazmumah,Membina mahmudah, Alangkah indahnya hidup berkasih sayang....


[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2003-05-26 23:34 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-03 00:26


a'kum

nak nyampuk leh?

mmm start bukak komp kul 10.45pm...

aik ade msg lah..baca dlu ah...ooo...mmmm [nak britau ke? tak yah la..]

hmmm nak tulis ape ek...

banyak tazkirah yang besh2..kopi pes lah...

sambil tu surfing kat tempat lain ..jejalan sambil tunggu memende tu

malam ni sempat beborak ngan hub..besh gak

mmm bla nak tutup komp ni...klu dah bukak payah tul nak tutup..

tadi bil tipun sampai...wargh..melambungnyeeeeee...takut2 gerun2 hihi



-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061529 saat. Lajunya....