Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-07-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya...

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainerjons
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13713

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
nur_indah...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 9 minit yang lalu
rainerjons: 20 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: apa kata kita kongsi fav. food pulak!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» apa kata kita kongsi fav. food pulak!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh apa kata kita kongsi fav. food pulak!

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 12:34


ehehe...saye suke makan mcm²...ape² je la yg bes..tapi saye paling suke makang dadih..lebeh² lagi dadih yg resepi salah sorg ahli komuniti nie kasi ari tu..mm..kite dah cube..sodap sih!

korg suke makang ape pulak??

wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 00:14


Assalamualaikum wb....
mm takpelah meh sini kita share yer nilam..


mm akak minat macam2 makanan... boleh kata setakat nie yang akak tolak kayu ngan batu ajalah (tu yang montel semacam tu )

apa2 pun makanan yang akak paling gemari....mestilah makanan yang famili akak masak.. tak kiralah ayah ker mak ker atau akak sendiri ke.... pasti itulah yang paling best

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 11:05


assalamualaikum
mmm..cakap pasal makanan ni susah betul la.saya tak cerewet.ape pun saya telan asal halal la.makanan peberet mestilah makanan masakan mak saya mmg takde tolok bandingnye dlm dunia ni.hehehe
wassalam.


Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

suemaiyah
WARGA RASMI
Menyertai: 08.05.2003
Ahli No: 1086
Posting: 15
Dari: 0511

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 11:27


akum....
kalo saya, saya suke makan apa sahaja, tapi makanan tersebut taklah terlalu pedas, manis, masin...kiranye sederhana sajalah....saya ni takderlah cerewet sangat...dan makanan paling sedap dimakan adalah dari masakan emak saya....hehehe...
wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For suemaiyahProfil   Hantar PM kepada suemaiyah   Pergi ke suemaiyah's Website   Send ICQ Meesage To suemaiyah   Send AIM Meesage To suemaiyah   suemaiyah's MSNM Number Is 0511   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 19-05-03 14:39


Kaklong suka yang pedas2. Sedap... Lagi satu kaklong cukup suka makan ABC. Sedap sehingga habis..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 08:48


Ana paling suka laksa Perlis, tomyam & sup...emmm..sedapnyaaa....

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 00:20


a'kum

suke makan ape?

sume kecuali mende yang haram dan tak boleh dimakan hehehe

suka makan masakan Mak
klu kat kedai lak...

ketiaw ladna, mi bandung johor, tomyam bandung, mi kari, piza, sate...la banyak la pulak...oooh ya pajeri terung...gulai masam [gulai tempoyak]...slrup menyelerakan

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

annisak
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.05.2003
Ahli No: 1059
Posting: 96

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 18:17


Assalammualaikum..
ana tak kisah makanan apa yang penting halal tapi masakan mak yang paling best...macam sahabat-sahabat semua juga..
Tapi,kalau nak kata makanan favourite ana,jawapannya "laksalah" yang paling ana suka..Boleh dikatakan semua saudara minat makan laksa..Sebabtue setiap kali raya,laksa adalah makanan wajib utk dimasak..
Hehe..lapar pula ana nak makan laksa..


Bookmark and Share




  Member Information For annisakProfil   Hantar PM kepada annisak   Pergi ke annisak's Website   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 22:43


erm...bagus la...kalu sume x cerewet sanang sara nak bawak gi makang...makang eskem bleh??


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

littleOne
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 507
Posting: 70
Dari: pearl island

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 01:35


erm... cakap bab makan-makan ni, ana paling suka 'laksa penang'. uummmppphhhh! sedap


Bookmark and Share




  Member Information For littleOneProfil   Hantar PM kepada littleOne   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 08:49


assalamualaikum....

bagi ana pulak yg paling ana suka masakan dr tangan ummi ana...sedap wo......
selain tu ana suka makan nasik lemak, tomyam, laksa penang n sewaktu dgnnya........

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 09:22


uih..saya mmg suka makan...sumernyer saya makan..tak kira la.. fav food lak,kalau nak kira tu byk la..tapi yg paling sika la bihun goreng.


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 09:53


baiduri_aiman mmg mcm tu..semua dia makan...tolak batu dgn kayu jaa... jgn marah dikk noo...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-03 23:59


qaulah pulak, suka makan macamx2 gak..
especially, tomyam, bihun sup dgn nasi berlaukkan ikan bakar pastu cucah pulak dgn air asam & sambal... huh.. bab pedas nie, memang qaulah suker sangat !!

jom kiter sumer gi rumah kak nilam ! gi makan dadih ! eheheh... siap-siap yer kak... bila-bila pun qaulah nak bawak rombongan nie... ekekek...

WassaLam...

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

IrisS
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 7037
Posting: 21
Dari: UsM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 01:01


ermm ana suka makan makanan jenis sup macam bakso, soto... laksa dan tom yam hehehehh


Bookmark and Share




  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 15:06


Apa-apa jenis sup dan sushi.. bukan ada keturunan jepun tapi suka..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 13:41


asal kata makanan,semua saya hadap.. tak tahu lah paling fav apa tapi saya ni jenis mudah teringin nak makan itu..ini.. bila teringin saja mesti nak beli or buat.. selera saya pulak selalu berubah2.. kekadang nak makan sup.. nak goreng2.. nak rebus.. nak gulai2.. nak bakar2.. adui.. sedapnya.. :terliur: :terliur:


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:46


salam.....

sama lah kita nurul..... rasanya semua benda boleh cuba.

cumanya kalau terrrover pedas, manis memang cepat lah mati selera tu


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 19:24


Bestnya topik makanan. Suka makan ketiau kerang. :malu: :malu: :malu:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 21:02


Mi Tomyam..fullamak..meleh air liur...


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» apa kata kita kongsi fav. food pulak!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.08019 saat. Lajunya....