Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Cabaran sebenar bukan bagaimana hendak menguruskan masa tetapi bagaimana hendak menguruskan diri kita

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Dari Galeri
Ukhwah muslimah:
Dari kiri: Presiden, Chef Fizah, Wida_Smiley. Duduk: s_wani, s_wana

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 8 jam, 24 minit yang lalu
uzmawahida: 8 hari yang lalu
fayyzah: 20 hari yang lalu
bintanghatee: 27 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: hadiah harijadi?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» hadiah harijadi?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh hadiah harijadi?

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 21:16


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

jijah nak tanya...kalau ada hari-hari istimewa dalam hidup terutamanya harijadi..apakah hadiah yahg sahabiah suka terima?

memanglah dah orang bagi kita terima kan..tapi sahabiah mesti nak sesuatu"istimewa" sempena harijadi..kan?
hah..jadi jom kita kongsi sama-sama!

jijah mulakan dulu yek..
jijah paling suka terima bunga ros merah...dan buku-buku ilmiah islamiyah....
sahabiah macam mana pulak?


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 21:41


A'kum...saya baru nak utarakan topik nih...awak dah kemukakan...kira ok la tuh kan...ermmm berkenaan ngan birthday present yek...bagi ana,ana lg suka kalau org bg ana perfume²...sbb ana penggemar perfume...dan lg satu ana suka kalau org tuh create kan sendiri 'something' yg creatif utk ana...sbb dr situ nampak keikhlasan hati mereka...tapi kalau x dpt bagi pon,wish pun dah cukup...tui daq??


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-03 11:29



hmm...hadiah besdey? tak kesah papepon... tapi lg best ah kalo dapat hadiah yg bleh digunekan...macam perhiasan tuh...dah bese dan byk sgt...

setiap thn...nantikan hadiah yg cukup bermakna dr insan yg tersayang...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-05-03 12:14


suka kalau org hadiahkan sayer kereta. x kisahlah kereta aperpun. Motorpun boleh jugak.. Tapi jgn salah paham lak..bukan yang betul2 but yang kecil je..


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-05-03 13:53


assalamualaikum.. kalau saya..ckp sekdara ada org tu wish happy birthday dkt saya.. sbb bg saya hadiah tak penting sgt... ingatan tu lebih penting...

tapi kalau org dah bagi tu ammik je lah kan


--cam aku, akak pun idam2kan kalau ada org nak bagi kete masa ari jadi --

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 08-05-03 03:25


hihik...hadiah ek...hmmm x kisah lah pape..kalo leh nak dari yang tersayang,kalau dia bagi barang tak berharga pun leh jadi berharga sangat...hihik


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-05-03 08:12




ana pun tak kisah kalau orang nak bagi apa...tapi antara hadiah yang menjadi idaman ana ialah koleksi buku2 yang menarik. ana suka membaca, tak kisah lah buku apa yang dihadiahkan yang pastinya menarik untuk dibaca....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 21:55


Tak kesah org tak bg hadiah pun, janji dia igt besdey kite, doakan kta sehat sejahtera & panjang umur pun dah cukup. Itu lbh bemakna.


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 23:30


a'kum

mm bg ape2 pon tak kisah...

nasib baik orang tu bagi @ wish..bersyukur...

klu dpt barang perhiasan tu kita letak kat meja display heheh kekadang sampai brabuk mende tu..bukan tak hargai heheh..

paling best dapat buku...

payah gak nak bagi adiah kat orang yang tak berapa nampak sangat minatnya...mmm

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

AINUL_ADRIANA
WARGA RASMI
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1190
Posting: 3
Dari: MACHE QLATE

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 20:39


ASSALAMUALAIKUM,..WBT..
BG ANA LAH KAN...HADIAH HARI LAHIR YANG PALING ISTIMEWA LAH KAN, KEIKHLASAN HATI YANG LAHIR DARIPADA PEMBERI UNTUK PENERIMA. WALAUPUN IANYA HANYA SEKADAR UCAPAN NAMUN LAHIR UCAPAN TERSEBUT MELALUI KEIKHLASAN HATI NAN SUCI!...WASSALAM....


Bookmark and Share




  Member Information For AINUL_ADRIANAProfil   Hantar PM kepada AINUL_ADRIANA   Send AIM Meesage To AINUL_ADRIANA   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 20:44


hehe kak jijah ida lak suker kalo org bagi adiah tapi ikhlas la.tapi kalo sekdar beri ucapan jer takper gak.hehehe

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

greenleaf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 684
Posting: 26
Dari: hokkaida

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 20:47


hadiah?present?....sebenaqnya ape2 pun tak pe.....asal dpt hadiah waktu besdey kira Alhamduliilah dr tak dpt pape....

nak tau tak, ade kwn ana tu dia dpt hadiah yg cukup istimewa dr yg tersyg dialaaa.....nak tahu tak dia dpt ape?....dia dpt senaskah al-quran dr Makkah lg tu....dan itu kira hadiah utk melamar dia....bertuah kwn ana tu,....


Bookmark and Share




  Member Information For greenleafProfil   Hantar PM kepada greenleaf   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 12:17


assalamualaikum..
hadiah? seumur hidup saya ada satu je hadiah yang saya idam-idamkan untuk birthday saya.tafsir al-quran..insyaallah saya akan dapat hadiah tu tak lama lagi.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 03:29


Assalamualaikum..

Kalaulah ana. ikut apa yang ana idamkan. Macam sekarang idam nak hadiah pergi bercuit pasal lama dah tak keluar bercuti. Tahun depan punya depan pulak, nak laptop. Tahun lagi depan nak apa pula ana tak tau pasal tak terasa nak lagi.

Kalaulah boleh dapat yang ana idamkan tu.. Indahnya...

Kalau dari kawan2, nak novel MARIA atau hasil karya HM Tuah Iskandar atau Faisal Tehrani.. Erm.. ada sesiapa volunteer nak bagi?? IHik2..

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 10:00


Assalamualaikum....

kalau sue pun sue tak kisah.. tapi kalau impian hadiah harijadi sue macam musafir gak... nak bercuti.. syoknya kalau dapat bercuti kat pulau - pulau...

hadiah yang istimewa yang pernah sue dapat ialah sewaktu sue dalam tingkatan 5, abang sulung berikan hadiah minyak wangi bodyshop.. kira agak istimewalah sebab pada masa tu mana ada duit nak beli..student lagi..



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 18-10-03 10:29


emm..hadiah besday ye..
actually, kaklong tak kisah apa
orang bagi. (org bagi, kita sapu je la )
tapi.. hadiah yg paling best kaklong dapat
masa time blajar dulu.
kengkawan buat surprise party utk kaklong.
bayangkan tengah2 malam diorang kejut suruh bangun.
ingatkan ajak buat qiamullail ke..
rupa2nya ajak makan..
memang kaklong sayyanggggg kengkawan kaklong.
susah senang semua kitaorang hadapi bersama.

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

wida_smiley
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 38
Posting: 69
Dari: Kelana jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 10:40


tak kesah la apa pon..tak bg pon takper..
tp masa sekolah dulu selalu dpt cokelat ngan bunga..teringin kenangan tu berulang lg
saya sama la mcm budakinsaf..teringin nak hadiah tafsir alQuran

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For wida_smileyProfil   Hantar PM kepada wida_smiley   Quote dan BalasQuote

sumaiyyah_mujahidah
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 223
Posting: 19
Dari: PeNang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 13:47


Assalamualaikum wrt wbt..

sumaiyyah pun tak kisah kalau orang nak bagi apa2 pun.. janji ikhlas dari hatinya.. tapi sumaiyyah suka hadiah yang berbentuk hiasan atau bahan2 bacaan.. sumaiyyah nie pun suka membaca.. pantang jumpa buku pasti nak baca.. setiap tibanya harijadi sumaiyyah ke atau kawan2 yang lain, pasti kitorang akan raikan bersama sebagai tanda kesyukuran kerana Allah masih panjangkan umur kita..

ialliqa'


Bookmark and Share




  Member Information For sumaiyyah_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sumaiyyah_mujahidah   Pergi ke sumaiyyah_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 30-08-06 04:19


ana tak kisah, asalkan benda tu hadir dengan keihklasan dantulus dari hati...

~ nway, ana pun nak specific kan juga... ana suka something cute, creative, useful and memorable... contoh: buku nota yang ada kata-kata hikmah kat cover dia... penanda buku yang dibuat sendiri.... kek yang dibuat sendiri.....hehe.. cerewet kan ana... tapi tak kisah sangat....


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA RASMI
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 6255
Posting: 15

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 15:43


salam~
saya nak quran..
alhamdulillah tahun lepas dah dapat...
waktu dapat tu..rasa lain saja..
rasa tenang dan happy sangat-sangat..entah..tapi memang best..
wasalam~


Bookmark and Share




  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» hadiah harijadi?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.085463 saat. Lajunya....