Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Dari Galeri
Sebahagian muslimah yang hadir JK Aidilfitri 1424H anjuran bersama Komuniti Ukhwah

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 jam, 10 minit yang lalu
nadiah_abdllah: 27 hari yang lalu


Muslimah Kerjaya
Topik: PELUANG PERNIAGAAN DARI RUMAH DIJAMIN BERHASIL


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Kerjaya
    »» PELUANG PERNIAGAAN DARI RUMAH DIJAMIN BERHASIL

Please Mendaftar To Post


Oleh PELUANG PERNIAGAAN DARI RUMAH DIJAMIN BERHASIL

WafaHafiz1980
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2011
Ahli No: 13241
Posting: 6
Dari: Bandar Sri Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-11-11 20:07


Jawatan Kosong untuk pelajar/surirumahtangga & mereka yang sedang mencari pekerjaan sambilan bagi menambah pendapatan :

1) Jurujual di tempat sendiri/rumah (program bisnes tiada modal)-hanya untuk kali pertama penyertaan.Diberikan beberapa jumlah kek untuk dijual dahulu dan bayar setelah habis dijual.

Program ini sedikit sebanyak telah memberi kemajuan kepada golongan ibu tunggal,surirumah atau sebenarnya tidak kira kepada sesiapa sahaja asalkn gigih berusaha untuk berjaya.

Anis chocolate moist cake ini telah 5 tahun berada dipasaran dan boleh didapati di stesyen minyak terpilih Petronas/Caltex/Esso sekitar Lembah Klang. Pembayaran hanya dibuat selepas penjualan yang mana pasti tiada risiko kepada anda.

Kek coklat ini boleh dipasarkan di restoran/kiosk/cafe yangmana keuntungan anda boleh mencecah sehingga 75%. Tiada bisnes makanan yang dapat memberi pulangan sedemikian.

Bagi penggemar coklat,rasa kek 100% coklat ini amat sesuai untuk anda menikmatinya sendiri dengan harga yang murah disamping menjana pendapatan.

Selain menjualnya sendiri,anda juga masih dapat meraih sedikit keuntungan jika meletakkan kek ini di kedai2 makan/restoran/cafe atau mencari sub dealer untuk diri anda.Seharusnya kita mencuba dahulu daripada melihat kejayaan orang lain.

InsyaALLAH.Rezeki ALLAH itu amatlah luas.marilah kita kongsi bersama-sama.

Hubungi kami segera atau rujuk lampiran. untuk keterangan lanjut dan sessi temuduga, sila hubungi : Puan Anis / En. Junaidy : 013-3566966/016-2638546...


anischocolatemoistcake :welcome: :welcome: :welcome:


Bookmark and Share




  Member Information For WafaHafiz1980Profil   Hantar PM kepada WafaHafiz1980   Quote dan BalasQuote

WafaHafiz1980
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2011
Ahli No: 13241
Posting: 6
Dari: Bandar Sri Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-11-11 20:29


As salam...

Mari lah baca kisah benar saya ni...kejadian berlaku baru 2 minggu lepas...

Asalnya saya ni sampai meminjam duit kawan untuk bayar tambang teksi dan modal untuk mengambil hampir 100 jumlah kek di Anis CMC .. untuk test market saja mula-mula tu.

Hari pertama ambil kek..biasa lah..saya makan dulu bersama anak-anak..memang sedap sungguh.100% rasa coklat.bagi penggemar coklat memang berbaloi lah jalankan bisnes ni sambil boleh makan sendiri dengan harga yang murah pulak tu..

Petang itu juga(balik dari ambil kek),, saya print 100 helai kertas iklan size A5,yang saya buat iklan sendiri lah untuk promote lah katakan..beli sticker untuk tampal harga lagi..exited betul.esok hari anak saya bawa ke sekolah dan mula edar kertas iklan tu.saya pula jalan-jalan ke kedai2 makan cari port nak letak kek..

Bermulalah babak yang kedua setelah bertungkus lumus cari duit pinjam semata nak sahut cabaran menjana pendapatan walaupun saya ini dikategorikan sebagai tidak mampu pada asalnya.walaupun saya ini seorang ibu tunggal tetapi kita tidak boleh berdiam sahaja menunggu bantuan.

Memang ternyata rezeki Allah bagi amat luas..macam kawan saya kata..tuan empunya bisnes ini..Puan Anis..
dalam masa 2 minggu saya berjaya menjual 200 biji kek dalam 3 saiz...

Ini adalah kerana saya kekurangan modal (dapat 100 biji kek seminggu) dan permintaan pula amat tinggi...saya baru dapat jual sebanyak itu..bayangkan jika saya mempunyai modal yang besar.atau kenderaan sendiri??tak payah lah lagi sewa teksi....saya sedang berusaha untuk majukan lagi pengedaran kek ini secara meluas...

Ini adalah minggu yang ketiga kehidupan saya bersama ANIS CMC.Saya telah memohon pinjaman yang agak besar lagi untuk mengambil stok kek yang besar jumlahnya secara berterusan.

Terima Kasih Anis dan En.Junaidy...


Bookmark and Share




  Member Information For WafaHafiz1980Profil   Hantar PM kepada WafaHafiz1980   Quote dan BalasQuote

WafaHafiz1980
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2011
Ahli No: 13241
Posting: 6
Dari: Bandar Sri Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-11 08:02


lagi satu kan nak cerita ni..kuih tart dia memang kalau tengok sekali takut nak makan.besar tuu...tapi masa saya bawa balik rumah..makan lah sebiji..mula-mula rasa mual sebab gebu sangat..

tapi kenyang perut tahan sampai 4 jam.haha..jangan marah anis..memang betul..mula dari situ saya ulang makan sampai tak sedar dah habis..memang sedap lagi menyedapkan bukan lah nak sedapkan hati org yang membaca testimonial ni...
memang betul pun cerita ni..

pendekata..anis bagi peluang pada sesiapa yang nak kongsi ilmu yang dia ada.nak ambil kursus buat kek yang memang sedap ni pun ada.peluang kerja dengan dia pun ada..lepas ni siapa org shah alam dalam ni bolehlah jumpa anis.

kita ni berlainan.apa yang lebih dalam diri kita,,bawa2 lah berkongsi bersama.iye tak?ada org pandai buat kek tapi tak sampai seru lagi nak buat bisnes begini.manatau..dipertemukan dua insan dapat menggabungkan idea2 yang lebih mantop untuk masa hadapan...

macam diri saya juga lah..bila dah tengok sendiri cara org bisnes ni memberi satu semangat yang luar biasa lah..dan sanggup berkorban untuk mencari rezeki di bumi ALLAH ini...

yang sebenarnya saya ni hantu coklat dan kek.. :lucu:


Bookmark and Share




  Member Information For WafaHafiz1980Profil   Hantar PM kepada WafaHafiz1980   Quote dan BalasQuote

mashunah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 4435
Posting: 29
Dari: Kajang, Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-11 03:17


Salam Alaik,
Boleh juga kongsi kan pengalaman saudari di portal baru khas buat muslimah iaitu http://umuslimah.com.

wasalam.


-----------------
Dapatkan koleksi busana muslimah seperti jubah, blouse, tudung bidang 60 dan juga purdah / niqab di HUDANUR.COM


Bookmark and Share




  Member Information For mashunahProfil   Hantar PM kepada mashunah   Pergi ke mashunah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.042575 saat. Lajunya....