Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk menjamin kejayaan, bertindaklah seperti tidak akan gagal

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 92
Ahli: 0
Jumlah: 92




  Dari Galeri
Perlawanan Sukan Gelanggang

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: suami pilihan


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» suami pilihan

Please Mendaftar To Post


Oleh suami pilihan

safia14
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2009
Ahli No: 11593
Posting: 9
Dari: kajang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 15:29


:bunga: tak nak yang kacak..takut kena kebas lah.. :sopan:
:bunga: nak yang sayang kan saya lebih dr saya sayang kan dye..
:bunga: yang boleh care saya time saya susah
:bunga: xkaya tak apa..jnj tak cari madu tok saya..hehe :jangan:

tapi tak tahu lah boleh dapat tak..jnj ikhlas dengan nothing dah lah.. ;-)
[ Telah diedit oleh: safia14 pada 16-11-09 15:33 ]


Bookmark and Share




  Member Information For safia14Profil   Hantar PM kepada safia14   Pergi ke safia14's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 07:58


Salam safia, kita boleh listkan apa yang kita mahukan, tapi agak mustahil untuk mendapat apa yang kita mahukan itu menjadi kenyataan. Apa-apa pun sentiasa berdoa kepadaNya supaya mendapat suami yang boleh membimbing ke arah kebaikan..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 09:43


salam safia, nak cari seorang suami bukan senang dan mudah macam yang disangkakan dan tak semua yang kita nak akan kita perolehi...kebanyakan lelaki atau suami yang beriman dan beragama memiliki kelebihan dan kekurangan tersendiri so safia kena banyak menerima kekurangan dan kelebihan orang lain baru safia akan merasai suasana rumah tangga yang harmoni...lelaki sebelum kahwin lain perwatakannya dengan selepas berkahwin mereka pasti akan berubah walaupun kita kenal dia lebih dari 10 tahun tapi lepas saja kita duduk serumah dengan dia umpama baru semalam kita kenal dia...itu hakikat yang kita harus terima...dalam membuat pemilihan safia kena berhati-hati, kena banyak berdoa, kena tawakal dan yang paling penting sekali kena redha dengan jodoh kita.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 10:51


POSTING SEBELUM INI :kelip:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 08:06


Salam Safia14,

Alhamdulillah, kesemua ciri-ciri yang anda list untuk suami pilihan tu, sudah saya dapati dalam diri suami saya.

Memang kita hendakkan semua yang baik kan, tapi jodoh pertemuan tu semua di tangan tuhan.



Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

safia14
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2009
Ahli No: 11593
Posting: 9
Dari: kajang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 09:38


Assalamualaikum dan terima kasih kepada semua yang sudi memberi nasiht..betul 2 tak semua yang kita jangka akan jadi knytaan..yang penting tawakal+usaha+doa+redha kan..semua yang jadi dah tertilis dan ditentukan oleh nya..


Bookmark and Share




  Member Information For safia14Profil   Hantar PM kepada safia14   Pergi ke safia14's Website   Quote dan BalasQuote

mujadihahsolehah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11393
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 14:59


Assalamualaikum semua rakan2x hanan.com.my

apa yang penting sabar

S
A
B
A


-----------------
Didalam hidup ini, kita tidak boleh lari dari masalah, masalah merupakan liku dan rintangan yang patut kita lalui. tabahkan hatimu wahai manusia
[ Telah diedit oleh: mujadihahsolehah pada 07-12-09 15:03 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mujadihahsolehahProfil   Hantar PM kepada mujadihahsolehah   Pergi ke mujadihahsolehah's Website   Quote dan BalasQuote

mujadihahsolehah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11393
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 15:05


Pada 16-11-09 15:29 , safia14 posting:

!!! QUOTE !!!

:bunga: tak nak yang kacak..takut kena kebas lah.. :sopan:
:bunga: nak yang sayang kan saya lebih dr saya sayang kan dye..
:bunga: yang boleh care saya time saya susah
:bunga: xkaya tak apa..jnj tak cari madu tok saya..hehe :jangan:

tapi tak tahu lah boleh dapat tak..jnj ikhlas dengan nothing dah lah.. ;-)



hihi.. betul3x

tapi tak mudah... yang penting kita kena persiapkan diri dulu

ILMU KELUARGA
ilmu jaga anak3x
ilmu akidah (tu yang utama)

dan banyak lagi...

jangan malas membaca dan belajar


-----------------
Didalam hidup ini, kita tidak boleh lari dari masalah, masalah merupakan liku dan rintangan yang patut kita lalui. tabahkan hatimu wahai manusia


Bookmark and Share




  Member Information For mujadihahsolehahProfil   Hantar PM kepada mujadihahsolehah   Pergi ke mujadihahsolehah's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 16:43


> wajah sederhana... yang sedap mata memandang... tak handsome tak mengapa

> tak kaya tak mengapa.. janji kuat berusaha

> boleh bimbing saya dalam agama walaupun sedikit, tyapi berkekalan..

> yang sayang saya melebihi segalanya, tapi keluarga kedua dua belah pihak tetap menjadi keutamaan


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.072564 saat. Lajunya....