Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-04-2018  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Barangsiapa mengambil serakah sebagai kebiasaan, ia menurunkan harga dirinya sendiri, barangsiapa membeberkan kesukaran –kesukarannya, ia menyetujui penghinaan, dan barangsiapa memperkenankan lidahnya menguasai jiwa, ia akan mengaibkan jiwanya
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: hennryka
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13700

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
saya yusparina ingin mengucapkan salam ukhuwah pada semua yang melayari web ini dan sesiape yang mengenali boleh hubungi saya di email yusparina@yahoo.com

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 15 jam, 19 minit yang lalu
adisiionde: 7 hari yang lalu
hennryka: 7 hari yang lalu
kasttra: 15 hari yang lalu
ambitionde1024: 22 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: mengatasi rasa cemburu..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» mengatasi rasa cemburu..

Please Mendaftar To Post


Oleh mengatasi rasa cemburu..

syikin
WARGA RASMI
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 3987
Posting: 12
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 14:28


Assalamualaikum

sape ade care terbaik mengatasi rase cemburu..terutama untuk org yg kite sayanglaa..

xGF hby pnah menghantar sms ke no huby yg sy guna skg..sms nya biase2..tp..adpoi..tensen laaa... :cry:



Bookmark and Share




  Member Information For syikinProfil   Hantar PM kepada syikin   Pergi ke syikin's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 15:03


btol2..
tensen2..
ira penah rase nie..
adooiiii...ssh btol lar klu ade yang peel plik camni..
org da kawin nk dikaco nyer lagi..
ira pn tensen...xder ke lelaki bujang len yg nk di kaco nye...
adooiii..sakit2...
dala ira kije 1 tmpt ngan ppuan 2..
bile die jupe ira wat muke slambur jer..
xrase bersalah ke kaco yang org len pnye??
addoiiii...sakit2...


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
WARGA RASMI
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10721
Posting: 3
Dari: Selangor-Negeri9

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 23:36


isk3x..sedihnye + tersiksa jiwa dan lara..huhu..


Bookmark and Share




  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Pergi ke nahdatul_adawiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Thahirah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.05.2009
Ahli No: 10621
Posting: 8
Dari: Kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 07:21


salam...

Btol3...lau ikut ht rsa nk balasah je...
tp sabar....
prnah jg sy warning kat pompuan tu...
skrg dh x kacau daaa... :-)


Bookmark and Share




  Member Information For ThahirahProfil   Hantar PM kepada Thahirah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 12:03


memang wujud golongan2 cam nih...menguji kesabaran seorang isteri..
tapi ana sokong baik bagi warning SOUND diect je..
Ingatkan mereka2 yang lupa..


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 13:51


adakala kita isteri2 ni over mengamuk......

kadnag hal yg tak ada apa2 pun dianggap betul.... sampaikan ada pula yg jenih hal2 kerja pun dianggap sengaja nak 'mencari pasal'....

biasalah.. cemburukan tandanya sayang... ;)
pandai2la control ye isteri2 sekalian....

**TAPI.... yang dok menggatal tu.... jangan la cari pasal... selagi belum penampau naik ke muka... jangan dok cuba nak mencuba cuba... nyesal kang...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

syikin
WARGA RASMI
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 3987
Posting: 12
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 14:45


hehehe..kalu si 'die' bace..mungkin la ade rase insaf kot..harap2nye laaa..



Bookmark and Share




  Member Information For syikinProfil   Hantar PM kepada syikin   Pergi ke syikin's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 15:09


Pada 10-06-09 13:51 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!


**TAPI.... yang dok menggatal tu.... jangan la cari pasal... selagi belum penampau naik ke muka... jangan dok cuba nak mencuba cuba... nyesal kang...



wowww dasyat.. :-o :-o


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

azalynna
WARGA RASMI
Menyertai: 30.03.2004
Ahli No: 3492
Posting: 12
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-10 11:08


Salam.

Lynn pun alami buat masa ni sabar sajalah,......suami rajn betul mlayan tak gf kat fb, layan kol kawan ppoan dan adik angkat. kalau terkuar rasa jeles memang cakap terus saja dengan suami kadang-kadang dia snyap saja. Ada pernah sekali tu suami buat kol adik angkat tapi tak cakap terasa kecik hati tak cakap 'bukan nak kawal sekurang-kurangnya kita tahu'.

kadang-kadang walaupun jeles tak wujud tapi kita takut pasangan orang-orang tu pula akan cemburu ,....

Mungkin ini lah ujian bagi seorang isteri ehehehh sabar ajleh selagi tak mlebihi batasan ..............think postive

sama-samalah kita sabar dan 'bersangka baik' agar semuanya tidak berlaku
[ Telah diedit oleh: azalynna pada 01-10-10 11:10 ]


Bookmark and Share




  Member Information For azalynnaProfil   Hantar PM kepada azalynna   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-10 20:14


wanita memang emosional jadi mudah untuk cemburu dan menampakkan cemburunya itu. Berbeza dengan lelaki dimana mereka cemburu juga tetapi sering disimpan dalam hati tapi dalam diam tindakannya jelas menampakkan kecemburuannya.

Banyaklah istighfar bila ada rasa cemburu dan mohon agar Allah SWT beri petunjuk agar cemburu tidak menjadi penyebab kepada tergadainya iman kita.

WA


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

azalynna
WARGA RASMI
Menyertai: 30.03.2004
Ahli No: 3492
Posting: 12
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-11 13:04


betul tu ... ummimq cemburu lynn mjd2 pulak ni, dalam usaha nak buang perasaan cmburu.

masalah terbaru kawan-kawan suami yang ppoan kalau sent sms dan kol mesti time2 yang lewat, mereka tak jaga betul perasaan c isteri. Iyerlah kita mana lah nak cmburu kalau sms tu sampai pada jam 7 8 mlm ni hantar sms ke tgah mlm mana bini tak cmburu. Bila tanya suami dia kata tu hanya kawan faham juga lah tapi naluri kita tak sama

yang peliknya ppoan2 yang masi bujang kat sna tu tolonglah juga perasaan istri kawan hormat sikit, bayangkanlah jika anda telah menjadi isteri dan suami mdpt sms dr ppoan lain apa perasaan anda).


Bookmark and Share




  Member Information For azalynnaProfil   Hantar PM kepada azalynna   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.06917 saat. Lajunya....