Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-11-2018  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Janganlah hendaknya kecintaan anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi lupa dan kebencian anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi hancur"
--
Saidina Umar Ibnul Khattab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13705

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Dari Galeri
para peserta program MEGA JK 2004...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 1 jam, 41 minit yang lalu
anahusuhana: 7 hari yang lalu
Swarig123: 14 hari yang lalu


Keluargaku
Topik: PENDIDIKAN UNTUK anak-anak


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, ummimq
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Keluargaku
    »» PENDIDIKAN UNTUK anak-anak

Please Mendaftar To Post


Oleh PENDIDIKAN UNTUK anak-anak

ummi_solehah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 9783
Posting: 57
Dari: JayBee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-09 12:26


Assalamualaikum ..

Jika saya ingin menghantar anak saya belajar di sekolah Cina, bagus tak?..
Saya tak lah kata sekolah kerajaan ni tak bagus,..cuma majoriti jika bab pergaulan dan untuk pembelajaran, ok agaknya..
niat saya tak lah sampai dia abaikan bab-bab agama,..
Sekolah agama pun belajar juga..

ataupun ada tak idea lain?? :berfikir:


-----------------
@@Permulaan sabar adalah pahit tapi Manis [email protected]@


Bookmark and Share




  Member Information For ummi_solehahProfil   Hantar PM kepada ummi_solehah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-09 16:45


Assalamualaikum

ini cuma pendapat ana lah..nak komen lebih-lebih tak boleh juga sebab belum kawin dan punya anak lagi..hehe..
hantar anak ke sekolah cina memang bagus..kelebihannya budak akan pandai cakap bahasa cina,matematik memang hebat,lebih cerdas otak..tapi kalau ke sekolah cina,parents kena sdiakn bekalan untuk anak sebab khuatir status halal kat kantin sekolah.lepas itu jrgla sekolah cina bagi budak melayu pakai tudung..2 kalau sekolah kat kaw ana lah..
masa sekolah dulu parents ana pun nak hantar ke sekolah cina tapi disebabkn bbrapa faktor tak jadi..ana dihntr ke girls school..
ana rasa sekolah 1 sex lebih selamat dari yang bercampur..
kalau ukhti nak hantar anak ke sekolah cina kena pastikan dia ikut sekolah agama juga..sebab kat sekolah cina pendidikan agama kurang sikit..sekolah cina ini agak stressful cara pmbelajarannya..tapi hsilnya insyaAllah bagus..dapat klbihan dalam mnguasai bhasa asing iaitu mandarin..sekarang ini kalau kita tengok mostly qualification dalam kerja adalah bahasa mndarin kalau syarikat bsr2 yang dikuasai bangsa cina..so adalah 1 bonus kalau kita mampu mnguasai mandarin..mereka tak boleh main2kan kita..
apa-apa pun pilihan ditgn ukhti..

;-)


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-09 08:14


Salam, sekadar pendapat ana..

Mana-mana sekolah memang ada kelebihan dan kekurangan, seperti kata nurzatul sekolah cina memang ada kelebihannya tapi kena lebih berjaga-jaga dari segi pemakanan dan pendidikan agama..

Sekolah biasa pun ada kelebihannya.. begitu juga dengan sekolah agama..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.057254 saat. Lajunya....