Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-12-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya...

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
Aksi memanah sahabat kita Fatimah Nisyampuri atau Tini...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 12 jam, 32 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: rindu rindu rindu nyerrr... =)


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» rindu rindu rindu nyerrr... =)

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh rindu rindu rindu nyerrr... =)

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 10:54


salam semua.....

ada tak orang tengah merindu kat hanan ini
rindu kat sesiapa lah... rindu kat mak ayah, kat kawan sekolah rendah. sek menengah, matrix, uni ke...

saya rindu pada tahun 2003-2004.. first year kat unimas....
kalau lah masa boleh kembali....


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 11:37


uiksss...ada pula topik rindu-rinduan kat hanan ni. :sopan:

of course semuanya yang ada kat hanan.com ini merindui orang2 yang tersayang, macam saya ni yang rindukan mak ayah dan keluarga nun jauh di seberang laut china selatan tu dan kawan-kawan lama yang telah lama tidak bersua.

teringat kata-kata sahabat ni.." biarkan rindu ini berpanjangan sehingga diakhiri dengan pertemuan"..insyaALLAH.. :welcome: :cry: :bunga:


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 14:25


!!! QUOTE !!!

teringat kata-kata sahabat ni.." biarkan rindu ini berpanjangan sehingga diakhiri dengan pertemuan"..insyaALLAH.


tambah sikit ye??
biarkan rindu ini berpanjangan sehingga diakhiri dengan pertemuan yang hakiki atau balaghi...walaupun terpisah dek alam.. yakni alam barzakh....ku tetap menyayangi mu wahai sahabat-sahabatku

opss apa yang merepek ini...

:sopan: :bunga:

:-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 15:56


teringat pula nasyid glemer masa zaman sekolah dulu..

Pertemuan menghadiahkan kita kasih sayang
Jika cinta satu pasti bertemu
Ia tidak ternilai
kerana antara hati kita
telah tiada antaranya lagi
yang ada hanya cinta kasih Ilahi

Kita berpisah hanya sementara
kerna pertemuan bukan milik kita
jasad dan suara berjauhan sentiasa
namun cinta abadi..........................




-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 07:27


biarkan merapu cik sk85.. :-D

entah apa khabar sahabat-sahabat seperjuangan masa sekolah dulu. masing-masing dah bawa haluan sendiri. agaknya kalau balik raya tahun ni dah makin berkurangan ahli yang bujang sebab dah ramai yang berkeluarga. :-P


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 07:42


rindu kat masa kekecik dulu.. hidup ingat nak main-main saja... tak ada susah hati lansung...=p

hidup mesti terus....=)


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 16:33


salam....

tiba-tiba rindu sungguh pada allahyarham atuk & nenek belah mama.

garang bebetul atuk nenek saya ni... tapi memang entah lah kenapa kami adik beradik memang serasi dengan kedua-duanya banding belah ayah.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 18:04


salamun alaik...

rindu kat mak & family..
xsabo nak balik..huhu..
(T_T)


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 12:06


Pada 29-05-09 07:27 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

biarkan merapu cik sk85.. :-D

entah apa khabar sahabat-sahabat seperjuangan masa sekolah dulu. masing-masing dah bawa haluan sendiri. agaknya kalau balik raya tahun ni dah makin berkurangan ahli yang bujang sebab dah ramai yang berkeluarga. :-P



ye mmg suka merapu


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 12:07


nak tau ubat rindu camne?? :berfikir:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 22:41


Pada 14-06-09 12:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau ubat rindu camne?? :berfikir:



tokcik rasa ubat nya:
kalau rindu biar bertemu
kalau sayang biar berpanjangan
kalau kasih biar berkekalan
kalau angau?..nikah je la.. :lol:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-09 09:41


Pada 14-06-09 22:41 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 12:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau ubat rindu camne?? :berfikir:



tokcik rasa ubat nya:
kalau rindu biar bertemu
kalau sayang biar berpanjangan
kalau kasih biar berkekalan
kalau angau?..nikah je la.. :lol:



btol2..setuju2.. :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-09 10:20


Pada 14-06-09 22:41 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 12:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau ubat rindu camne?? :berfikir:



tokcik rasa ubat nya:
kalau rindu biar bertemu
kalau sayang biar berpanjangan
kalau kasih biar berkekalan
kalau angau?..nikah je la.. :lol:



tokcik ni de je nak kenakan ana ye? :kelip:
ni nak masuk dalam peti sejuk nih...hihi

tapi memang betul kata-kata tokcik tuh.. sokong2 cam syahirahsoid menyokong....betul3 hihi...

nak kongsi ape yang ana dapat untuk menjawab persoalan nih...

1st, harapan dan doa kepada ALLAH
ketika merindui ingati Allah..selalu bermohon kepadaNYa agar dikuatkan jiwa, memberikan pertolongan dan menunjukan jalan yang terang.
Pasrah n redha serta sserahkan segala jiwa hanya kepada NYA..
Yakin terhadap pertolonganNYA
.Yakin terhadap takdir n ketentuannya.
semakin kita memohon kepada nya semakin dekat pertolongan Allah.
semakin bertambah cinta kita kepadaNYA.
semakin besar rasa cinta manusia kepada kita.
Bila kita sentiasa mengingatiNYA,
maka sudah tentu dia akan turut sama mengingati diri kita....


wassalam... :bunga: :welcome:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-09 12:06


Pada 15-06-09 10:20 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 22:41 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 12:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau ubat rindu camne?? :berfikir:



tokcik rasa ubat nya:
kalau rindu biar bertemu
kalau sayang biar berpanjangan
kalau kasih biar berkekalan
kalau angau?..nikah je la.. :lol:



tokcik ni de je nak kenakan ana ye? :kelip:
ni nak masuk dalam peti sejuk nih...hihi

tapi memang betul kata-kata tokcik tuh.. sokong2 cam syahirahsoid menyokong....betul3 hihi...

nak kongsi ape yang ana dapat untuk menjawab persoalan nih...

1st, harapan dan doa kepada ALLAH
ketika merindui ingati Allah..selalu bermohon kepadaNYa agar dikuatkan jiwa, memberikan pertolongan dan menunjukan jalan yang terang.
Pasrah n redha serta sserahkan segala jiwa hanya kepada NYA..
Yakin terhadap pertolonganNYA
.Yakin terhadap takdir n ketentuannya.
semakin kita memohon kepada nya semakin dekat pertolongan Allah.
semakin bertambah cinta kita kepadaNYA.
semakin besar rasa cinta manusia kepada kita.
Bila kita sentiasa mengingatiNYA,
maka sudah tentu dia akan turut sama mengingati diri kita....


wassalam... :bunga: :welcome:



so lovely suterakasih....

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:
:-)


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-09 12:15


Pernah satu ketika, sedang Rasulullah berkumpul di dalam satu majlis bersama para sahabat, tiba-tiba bergenang air mata Baginda Rasulullah s.a.w. Para sahabat gelisah melihat sesuatu yang tidak mereka senangi di wajah Rasulullah. Bila ditanyakan oleh Saidina Abu Bakar, baginda mengatakan bahawa baginda terlalu merindui umatnya di akhir zaman yang disebut–sebut sebagai ikhwannya. Para sahabat merasa iri hati, hinggakan Saidina Abu Bakar bertanya, “Bukankah kami ini ikhwanmu?Tidak, Abu Bakar, kamu semua adalah sahabat-sahabatku,kata Rasulullah. Ikhwanku itu,menurut Rasulullah s.a.w, adalah mereka yang belum pernah melihatku, tetapi mereka beriman dan mencintaiku. Aku sangat rindu untuk bertemu mereka.


-----------------
Hidup mesti terus...

[ Telah diedit oleh: sadiqah pada 15-06-09 12:17 ]


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-06-09 21:35


Pada 15-06-09 10:20 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 22:41 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 12:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau ubat rindu bagaimana?? :berfikir:



tokcik rasa ubat nya:
kalau rindu biar bertemu
kalau sayang biar berpanjangan
kalau kasih biar berkekalan
kalau angau?..nikah saja lah.. :lol:



tokcik ni ada saja nak kenakan ana ye? :kelip:
ni nak masuk dalam peti sejuk ini...hihi

tapi memang betul kata-kata tokcik itu.. sokong2 macam syahirahsoid menyokong....betul3 hihi...

nak kongsi apa yang ana dapat untuk menjawab persoalan ini...

1st, harapan dan doa kepada ALLAH
ketika merindui ingati Allah..selalu bermohon kepadaNYa agar dikuatkan jiwa, memberikan pertolongan dan menunjukan jalan yang terang.
Pasrah dan redha serta sserahkan segala jiwa hanya kepada NYA..
Yakin terhadap pertolonganNYA
.Yakin terhadap takdir dan ketentuannya.
semakin kita memohon kepada nya semakin dekat pertolongan Allah.
semakin bertambah cinta kita kepadaNYA.
semakin besar rasa cinta manusia kepada kita.
Bila kita sentiasa mengingatiNYA,
maka sudah tentu dia akan turut sama mengingati diri kita....


wassalam... :bunga: :welcome:



Alahai cucu tokcik merajuk nak masuk peti sejuk...:jangan:
kasihan lah kat tokcik ni. Nanti sapa nak goreng RFC kat tokcik?
Tapi kan..puisi tu best..tokcik bagi :bunga:
dan lagu ni..

KAU YANG SATU

Kaulah Yang Maha Esa
Kaulah Yang Maha Pengasih
Kaulah Yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu

Kaulah Yang Maha Agung
Kaulah Yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
Oh Tuhan yang satu
Engkaulah Tuhan yang satu

Segala puji-pujianku
Tujukan padaMU..padaMU
Dan hidup dan matiku hanyalah
UntukMu..untukMu...untukMU


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-06-09 10:45


Pada 15-06-09 21:35 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-06-09 10:20 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 22:41 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 12:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau ubat rindu bagaimana?? :berfikir:



tokcik rasa ubat nya:
kalau rindu biar bertemu
kalau sayang biar berpanjangan
kalau kasih biar berkekalan
kalau angau?..nikah saja lah.. :lol:



tokcik ni ada saja nak kenakan ana ye? :kelip:
ni nak masuk dalam peti sejuk ini...hihi

tapi memang betul kata-kata tokcik itu.. sokong2 macam syahirahsoid menyokong....betul3 hihi...

nak kongsi apa yang ana dapat untuk menjawab persoalan ini...

1st, harapan dan doa kepada ALLAH
ketika merindui ingati Allah..selalu bermohon kepadaNYa agar dikuatkan jiwa, memberikan pertolongan dan menunjukan jalan yang terang.
Pasrah dan redha serta sserahkan segala jiwa hanya kepada NYA..
Yakin terhadap pertolonganNYA
.Yakin terhadap takdir dan ketentuannya.
semakin kita memohon kepada nya semakin dekat pertolongan Allah.
semakin bertambah cinta kita kepadaNYA.
semakin besar rasa cinta manusia kepada kita.
Bila kita sentiasa mengingatiNYA,
maka sudah tentu dia akan turut sama mengingati diri kita....


wassalam... :bunga: :welcome:



Alahai cucu tokcik merajuk nak masuk peti sejuk...:jangan:
kasihan lah kat tokcik ni. Nanti sapa nak goreng RFC kat tokcik?
Tapi kan..puisi tu best..tokcik bagi :bunga:
dan lagu ni..

KAU YANG SATU

Kaulah Yang Maha Esa
Kaulah Yang Maha Pengasih
Kaulah Yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu

Kaulah Yang Maha Agung
Kaulah Yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
Oh Tuhan yang satu
Engkaulah Tuhan yang satu

Segala puji-pujianku
Tujukan padaMU..padaMU
Dan hidup dan matiku hanyalah
UntukMu..untukMu...untukMU



nicee :bunga:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-06-09 02:33


salam alaik..
ehem..ehem. tajuk rindu ek.

sangat rindu dengan famili.huhu. cuti sekolah baru ni, seperti tidur semalam saja.huhu.

sangat rindu dengan sahabat seHanan.com.my.
sangat rindu dengan sahabat seSMKAB.
sangat rindu dengan sahabat seUUM.
sangat rindu dengan sahabat seantero dunia.. dalam alam maya.
sangat rindu dengan team uo.uc.

sangat rindu dengan program-program best..suntikan taman hati!

:welcome: rindu dengan... tut...
ups.. rindu dengan DIA.. yang MAHA ESA :sopan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-09 13:29


selepas 3 hari berjauh...

dari dunia rumah ku syurgaku ni
dari dunia sebagai cikgu
dari dunia internet....

hari ni rasa

I
dan
D
u
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pada smua2 yang ada dalam ketiga2 duniaku itu


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 29-06-09 15:33


Aku rindu…aku rindu…aku rindu…
Rindu berjumpa dengan-Mu dalam SYAHADAH…
Rindu bersua dengan-Mu dalam IMAN…
Rindu bersama-Mu dalam TAUHID…
Rindu indahnya hidup dalam naungan ridha-Mu…
Syari`at ISLAM…Daulah ISLAM…Khilafah ISLAM

Duhai Allah yang tiada sekutu bagi-Mu…
Hantarkanlah kerinduanku ini…
Mudahkanlah…
Lapangkanlah…
Untuk meraih cita-cita…
KEMULIAAN HIDUP DALAM ISLAM, ATAU
KESYAHIDAN DALAM PERJUANGAN

Aku berharap termasuk yang Kau hantarkan….
Redhai dan kabulkanlah…
Amin ya Allah, ya Rabbal`alamiin…


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» rindu rindu rindu nyerrr... =)

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061652 saat. Lajunya....