Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-01-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Lin8402
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13719

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
gambar ni amik kat depan umah makcik nye kawan.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 20 jam, 30 minit yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: facial treatment


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» facial treatment

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh facial treatment

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 02:03


Pada 16-01-09 19:34 , e-zah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-09 16:28 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-01-09 09:25 , e-zah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-01-09 00:37 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kat Malaysia kadar bayaran memang murah dan berpatutan tapi kat Dubai boleh dikatakan semua mahal... (majoriti).. apatah lagi service sebegini rupa... mahu mencecah RM500 keatas... emmm.. memang teringin nak membelai diri kat spa (macam selalu buat kat Malaysia) tapi lah ni kena fikir panjang kalau nak buat kat sini.... :roll:



tak dapat lah e-zah nak tolong jauh sangat


it is ok... memang tak dapat nak tolong... tapi Insyallah bila-bila balik Malaysia, kalau ada kesempatan memang nak buat facial dan mandi lulur.. 8-)


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 18:26


Pada 16-01-09 20:43 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
off topik sat.... (cerita pasai spa ;) )
tempat saya biasa berurut(rumah orang)

dia akan urut seberapa lama sampai kita puas.. siap bertungku(pecahkan lemak) dan sauna selama mana kita mampu bertahan....lepas itu muka kita akan dia urut2 sekali.. memang lega. bila dah sauna... liang2 roma tu terbuka.. jadi secara otomatik jerawat dan rona hitam/ putih jadi keluar

semua sekali RM80.. rumah di ampang...kalau nak lagi lama... tambah lah jadi rm100....
saya pernah ke spa yang ekskusif ni... tapi macam rasa tak puas.... semua ikut masa.


macam best saja kak nurkamar.. kalau lenguh2 badan memang hilang lah ye, tapi sakit tak...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 22:01


sakit memang sakit...
tapi lepas tu ringan rasa badan ;)


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 22:25


biasanya kalau dah terbiasa berurut... memang kita nak urut selalu..


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 15:26


murah dan best saja...bagaimana ek nak pergi sana?bagi direction sikit...


Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 20:30


nak pergi kena buat appoinment dulu....
sebab kak ni dia selalu penuh... di rumah atau keluar berurut ke rumah orang....

rumah dia di flat pprt jelatek saja. dekat dengan hospital glenagles dan bersebelahan lrt jelatek


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Yoyoy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.07.2009
Ahli No: 11000
Posting: 53
Dari: www.yoyoyspa.com

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-08-09 11:57


:kelip:
ramai juga hananian yang minat facial...

memang ada yang mahal .. ada yang murah.. bergantung pada produk , brand, spa apa..kat mana...

kalau nak biasa-biasa boleh try facial normal, tak mahal sangat,

kalau nak special boleh try... facial pupur...

nak advance lagi .. facial acupuncture rejuvenate..

Apa-apa pun pasti kan yang HALAL dan utamakan produk umat ISLAM...

Bekenaan dengan kesan, kat tempat saya, kami akan merekod setiap treatment yang diberikan supaya senang memantau ... ambik photo before and after, semua data ni akan direkod di dalam sistem computer...

Begitu juga untuk treatment lain seperti acupuncture, chiropractic, iridology...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For YoyoyProfil   Hantar PM kepada Yoyoy   Pergi ke Yoyoy's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-09 13:33


ada jugak buat facial dua kali...saya dulu zaman2 sekolah jerawat mak aihh...banyak...sebab resdung..meningkat naik sampai lah dah habis belajar..macam-macam product saya makan...akhirnya saya jumpa satu kaedah ni...saya xamalkan semua..certain2 saja..yang penting dapatkan product yang betul-betul suit dengan muka..yang ada resdung..rawat resdung dulu...saya buat asap muka sekali seminggu..wap muka sekali seminggu...pakai sabun eumora,pas tu taruk bio oil..tak pakai cream muka pun..pakai fair dan lovely..lepas itu bedak maybelline..alhamdullilah suit sangat..sekarang muka saya tak ada jerawat2 yang membebankan tu..tinggal kesan2 yang dah makin pudar..even adalah satu dua jerawat...tapi dah puas hati..:)...penting cari product yang betul-betul berkesan..bukan soal murah atau mahal..Kalau pakai tak ada kesan,stop saja...lepas itu lagi crilah yang xbyk kimia...:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 07:43


Assalamualaikum semua....amboi2 ramai nya yang nak berlulur dan facial. bagus2 jaga kecantikan diri walaupun sebelum berkawin. tapi kan tak terpikirke nak buat sendiri saja kat rumah. sebenarnya kak limah dari kecil tak suka pakai pencuci muka sebab dari nenek dan mak selalu amalkan cari tradisional. disini kak limah nak beri tips untuk tukar dari sabun pencuci muka yang anda beli tu kepada secara tradisi.

ok ambil segengam beras pulut goreng tanpa minyak sehingga kekuningan pas tu blender hingga hancur. ambil asam jawa sebesar ibu jari campur dengan pulut tadi dan cuci muka anda selama 15 minti. lepas tu bilas. anda akan dapat nikmat dan rasai kelembutan muka anda.

bahan ni bukan saja boleh diguna untuk cuci muka tapi juga boleh diguna untuk cuci di bawah tangan anda. cubalah. buat 4 hari sekali. jimat duit dan mudah.

selmat mencuba.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-09 10:53


ok ambil segengam beras pulut goreng tanpa minyak sehingga kekuningan pas tu blender hingga hancur. ambil asam jawa sebesar ibu jari campur dengan pulut tadi dan cuci muka anda selama 15 minti. lepas tu bilas. anda akan dapat nikmat dan rasai kelembutan muka anda.


selmat mencuba.


15 min..?lama nya....


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 12:15


hanku kalau nak rasa kelembutan nya lagi lama lagi bagus. kalau tak nak buat sendiri boleh suruh org lain buat kan.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Yoyoy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.07.2009
Ahli No: 11000
Posting: 53
Dari: www.yoyoyspa.com

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:30


salam...
saya ada petua...
kalau ada jerawat, ambil ibu kunyit dan ditumbuk lepas itu campur dengan madu...lepas itu sapu terus ke muka....biarkan sejam ke dua jam...lagi lama lagi bagus...ia baik untuk mengecutkan jerawat, lagi-lagi jerawat yang besar...

Kalau muka tiada jerawat, cukup sekadar ambil madu dan sapu terus ke muka...biar sejam atau lebih...INSYAALLAH muka anda akan lebih tegang, awet muda, lembab dan gebu...amalkan seminggu sekali dan lihatlah hasilnya...


Madu juga elok untuk kesihatan iaitu makanan sunnah Rasulullah......INSYAALLAH jika amalkan meminum madu setiap hari, ia dapat mencegah hampir ke semua penyakit.....
lebih berkesan jika kita amalkan habbatussauda+madu....

SELAMAT MENCUBA.....:)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For YoyoyProfil   Hantar PM kepada Yoyoy   Pergi ke Yoyoy's Website   Quote dan BalasQuote

impiana
WARGA RASMI
Menyertai: 24.10.2009
Ahli No: 11526
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 22:45


Salam,

saya ada satu petua untuk menghilangkan parut... mungkin parut jerawat atau luka2 kecil... tak kira pada muka atau tempat yang lain..

ambilkan kulit kayu manis... asahkan dengan sedikit air dan lekatkan pada tempat yang perlu... jangan terlalu tebal kerana ia sedikit panas...

atau cara yang saya buat senang saja... malas nak asah... ambik saja kulit kayu manis ni... mesin kering jadi powder... time nak guna... ambil sedikit dan campurkan dengan air... sapukan pada tempat yang berkenaan... berhati-hati dengan kawasan mata...

selamat mencuba....


Bookmark and Share




  Member Information For impianaProfil   Hantar PM kepada impiana   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 07:49


Assalamualaikum yoyoy bila sebut pasal jerawat akak punya ubat lagi senang. kalau masa jerawat timbul mlm sebelum tidur ambil sedikit lipstick sapu kat jerawat nescaya esok pagi bangun dia kering sendiri.

* org lipstik kat bibir akak jadikan ubat jerawat. hehehehe :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:41


Pada 11-11-09 07:49 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum yoyoy bila sebut pasal jerawat akak punya ubat lagi senang. kalau masa jerawat timbul mlm sebelum tidur ambil sedikit lipstick sapu kat jerawat nescaya esok pagi bangun dia kering sendiri.

* org lipstik kat bibir akak jadikan ubat jerawat. hehehehe :lol:


kak limah biar betul.. tak membesarkan jerawat ke.. bukan ke lipstik tu pun ada bahan kimia..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 13:04


a'ah.. saya pun ada try pakai lipstik.. dulu-dulu berkesanlah untuk hapuskan jerawat.. lani macam tak ada effect pulak bila letak lipstik.. hehe..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

mish
WARGA RASMI
Menyertai: 25.11.2010
Ahli No: 12577
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-11-10 15:04


hi urut, sauna yang u buat pat ampang tu dimana?


Bookmark and Share




  Member Information For mishProfil   Hantar PM kepada mish   Quote dan BalasQuote

mish
WARGA RASMI
Menyertai: 25.11.2010
Ahli No: 12577
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-11-10 15:08


nur_kamar

boleh tak bagi mish telefon no. kakak yang nur_kamar pergi berurut?


Bookmark and Share




  Member Information For mishProfil   Hantar PM kepada mish   Quote dan BalasQuote

adel
WARGA RASMI
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 12439
Posting: 6
Dari: Nilai

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-12-10 19:31


pernah buat facial AG2000, habis berjerawat bernanah lepas tu..tapi sekarang ok dah muka..malas nak buat facial kat kedai dah..entah apa bahan yang digunakan...setakat ni facial kat rumah yang terbaik.. putih tlur campur limau nipis, tepek kat muka..insyaAllah..lcinlah muka tu..


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share




  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Pergi ke adel's Website   Quote dan BalasQuote

suhaida84
WARGA RASMI
Menyertai: 11.12.2011
Ahli No: 13268
Posting: 4
Dari: kedah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-11 20:39


boleh try buat facial kat rumah dengan product beautee.murah pula itu sebab ramai salon2 kecantikan guna produk ni.sebab tu mereka caj mahal tapi sebenarnya harga produk yang mereka guna tu murah saja.kalau mask 1 peket baru rm7,kalau ampoule satu kotak yang ada 10 vial tu baru rm31 saja.jimat pun jimat


-----------------
www.kedaionlinesuhaida.com.my

Busana muslimah,Produk Kecantikan,Produk Kesihatan


Bookmark and Share




  Member Information For suhaida84Profil   Hantar PM kepada suhaida84   Pergi ke suhaida84's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» facial treatment

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.089089 saat. Lajunya....