Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2018  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
NOTHING WORTHWHILE EVER HAPPENS IN A HURRY - SO BE PATIENT...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13705

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
Inilah saya dan beberapa akhwat ukhwah.com...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 jam, 54 minit yang lalu
Swarig123: 9 jam, 58 minit yang lalu
FilchWard135: 11 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 17 hari yang lalu
azan84: 24 hari yang lalu
LeerMoto22: 27 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 7

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 ... 6 · 7  
Jump To Page:

Oleh OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 23:16


Assalamualaikum

alhamdulillah aku berjaya masuk kuliah kembali..walopun trpaksa bhdpan masalah komunikasi alhamdulillah dipermudahkanNya..ada sahabat-sahabat indonesia yang sggp bantu..yang tak puas hati mengapalah certain student Malaysia berlagak sangat..nak mntak tolong pun nak berkira..entahlah..kawan sehostel selalu mengeluh tak faham dalam kuliah,susahla dan macam-macam..aku pula jadi stress..memanglah pada permulaan semuanya agak sukar sebab kita belum dapat adapt lagi dengan persekitaran..tmbhan pula kuliah dalam bahasa indonesia..yang penting mind set..kalau da kita setkn susah,tak faham dalam minda memang akan jadi macam itu..kalau org lain boleh buat kenapa kita tak boleh?2 saja prinsip yang aku pegang dalam hdup ini..syukur Allah mngujiku..mungkin ujian lalu menjadi sumber kekuatan untuk hidup..aku punya tnggungjawab yang besar..mnggalas harapan keluarga..aku betul-betul harap aku mampu..insyaAllah..biarlah aku tentukan jalan hidupku..jangan mudah terpengaruh dengan org lain..aku tak sama dengan org lain..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 11:03


Alhamdulillah..syukur..
Lega rasa hati bila selesai uruskan insurans dan roadtax kereta..
Syukur sangat-sangat..
Risau juga kena bayar banyak..
Hmm baru tahun pertama bayar insurans dan roadtax
Ikut harga kena bayar dalam rm900 lebih..
Tapi dapat diskaun 25% lagi..
Diskaun ni tak tahu sapa yang bagi..
sebab yang uruskan ni pihak perodua(tmp saya beli kereta)
So dalam rm700 lebih saja..
Nanti dapat balik duit rebet tu dalam rm600 lebih..
hehe.. best .. best..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 15:57


Alahai..nak tergelak pun..ada..mula tu aku hairan jugak kenapa rmi customer call panggil aku datin..,.mereka kata dapat nama aku dari newspaper...so aku beli lah..paper yang dimaksudkn...Ya Allah...ex-hubby aku punya kerja...diletakkan title 'datin' kat depan nama aku...ya allah..tak kuasa aku nak menyamar macam dia....tapi aku dah tak larat nak layan kerenah pendusta macam tu...sabar saja lah......


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 22:15


Dari Abu Hurairah .a. dari Nabi s.a.w., sabdanya: "Tiada seseorang hambapun yang menutupi cela seseorang hamba yang lainnya di dunia, melainkan ia akan ditutupi celanya oleh Allah pada hari kiamat." (Riwayat Muslim)

kak mohon dengan HARAP...

jangan jadikan open diary ni sebagai medan untuk kita menceritakan hal-hal orang lain...meski hal itu terlalu buruk kepada kita.

kita punya ALLAH. maka serahkan kepada ALLAH untuk membalasnya. siapalah kita nak meletakkan hukuman sesuka hati kita.diri kita pun bukannnya maksum seperti kekasihNYA

wallahua'lam.


-----------------

[ Telah diedit oleh: nur_kamar pada 23-02-09 22:17 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 13:45


Alhamdulillah tinggal beberapa minggu sahaja lagi untuk pulang ke tanah air..oh rindunya daku dengan kampung halaman, menatap wajah ayahbonda dan meluangkan waktu bersama2 keluarga walaupun masa yang dianugerahkan tersangat singkat, apapun bersyukur seadanya andai diberi waktu untuk menghela nafas dibumi tercinta.


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 22:23


penatnya hari ni.. petang tadi lebih kurang jam 7 lebih aku baru balik dr mengikuti satu konvensyen di Putrajaya. alhamdulillah..semangat patriotismeku makin meninggi.. cuma agak sedih bila ak dapat melihat sekelmpok manusia yang masih angkuh; tidak membenarkan jiwa patriot itu masuk kedalam diri mereka.. bukankah kita ini bangsa Malaysia.. ???


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 20:42


alhamdulillah
semalam diARAH untuk berkumpul di rumah baba.... ad aurusan penting khabarnya.TAPI, adik perempuan ku katanya tak dibenarkan ada bersama.sementelah juga dia sedang on-call semalam... jadi secara kebetulanlah hal ini

alhamdulillah, seperti yang dijangka. adikku dilamar. alhamdulillah, nampak gaya memang kami adik beradik kesemuanya bernikah secara diatur. meski hampir semua orang mengatakan perkahwinan diatur tidak sesuai pada masa kini, namun kami telah berjaya menafikannya. lebih-lebih, kami orang bandar yang mempraktikkanya ;)

insya allah, akhir tahun ni dapatlah mama & baba menantu lelaki kedua... selepas suamiku. mudah mudahan jodoh yang diaturkan ini kan menambah kebahagiaan untuk adikku di dunia & di akhirat.aminn~~

**mudah mudahan juga tahun ni mama & baba dapat cucu ketiga... aminnnn ya ROB!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-03-09 11:41


Alhamdulillah syukur..
Penantian kini sudah berakhir..
Masalah yang aku lalui bakal berakhir.
Alhamdulillah,syukur sangat..sangat..

Pesan ibu..
selagi kita ada keluarga..
rujuklah pada keluarga..
jangan suka buat keputusan sendiri..
walaupun kita rasa kita mampu buat sendiri..

Pesan ibu lagi..
tak ada ibu abah yang senang hati bila anak berjauhan..
tak ada ibu abah yang sanggup tengok anaknya susah..
tak ada ibu abah yang mahu anaknya dilanda masalah..

nasihat ibu..
jadikan apa yang berlaku sebagai pengajaran bermakna..
jangan terlalu mudah simpati pada orang lain..
jangan mudah percaya 100% pada orang lain..
jangan terlalu cuai dengan segala tindak tanduk kita..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-09 20:15


Assalamualaikum

dah lama topik ini tak up2 away..hihi
jom pakat tulis diary..luahan rasa luah hati jantung or else kat sini..
agar dapat tenang segala kekusutan dijiwa... Hayya... :welcome: 8-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-09 14:34


lama tak berkunjung ke topik ni, topik kegemaran ramai di UC dulu. , dalam seminggu dua ni banyak perkara telah berlaku. ada yang dirancang, dan ada juga secara mengejut lagi memeranjatkan..namun apalah daya, mahu tak mahu kena terima jugak. pandai2lah pujuk hati sendiri. :roll:

buat tak tahu???.. :jangan:


-----------------
Hidup mesti terus...

[ Telah diedit oleh: sadiqah pada 26-05-09 07:30 ]


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-09 16:20


Tuhan betapa aku malu atas semua yang Kau beri padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa
entah mungkin karna ku terlena sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali agar aku kembali
dalam fitrahku sebagai manusia untuk menghambakanMU
betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMU
aku ingin mencintaiMU
setulusnya,sebenar-benar aku cinta
dalam do'a dalam ucapan dalam setiap langkahku
aku ingin mendekatiMU selamanya
sehina apapun diriku
kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi

Ya Allah kekalkanlah rasa kehambaan ku... :welcome:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 11:54


semalam hari yang menceriakan..(skemanya ayat aku..hehe). balik dari kerja terus ke pasar malam dekat rumah, nasib baiklah dapat parking. dalam hati kalau tak ada tempat malas nak ronda2 pasar malam.
dalam nak memilih makanan tu, ku terpandang seseorang berbaju dan bertudung biru (pakej..hehe). aik, macam kenal tapi macam bukan seperti yang dikenali..saja berdiri dekat dengannya..bila dia menoleh sekali..dan toleh lagi sekali.. :-o . hah, sah!!.memang dia. kak nur_kamar. lama tak jumpa akak favourite aku ni, yang sentiasa murah dengan senyuman dan selalu menceriakan suasana dengan celotehnya (jangan marah ye kak :-D ). kak nura ajak pergi rumah mak dia tapi maaflah kak, ada hal malam ni..insyaallah next time kalau akak ajak lagi compom saya pergi. heheh.
lepas sembang kejap, kitaorang pun berpisah haluan..beli laksam, cendol dan setongkol jabung rebus menjadi santapanku sambil melayan cerita "MATAHARI".. :sopan: :sopan:


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 12:14


Assalamualaikum..

Petang ni nak berdesupp kejap balik ke pahang..
InsyaAllah pas habis kerja..
Ada urusan yang perlu diselesaikan dan disegerakan..
Moga dipermudahkan perjalananku petang ini..

adess telinga masuk air..rasa kurang pendengaran lah pulak..uhuk..


-----------------



[ Telah diedit oleh: halesolurun_84 pada 27-05-09 12:17 ]


Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 03:33


Assalamualaikum

hari yang bermula dengan kesakitan..huhu..pagi-pagi da jth sebab xprasan lopak..jth depan bas pula 2..huhu..baru perasaan luka kecil dan lebam kat lutut bila balik..sakit..malu pun ada..nasib bekla kat indon..tak ada org kenal..hehe..

pagi-pagi da start tez radiofarmaka..bapak 2 memang sempoi..nyontek pun tak kisah..huhu..

tengah hari final exam pendidikan kewarganegaraan..memang sengal soal2nya..nasib bekla bisa nyontek..haha..nakal betul diri ini..kat bahagian nama tulis mahasiswa asing..harap-harap lulus dan tak kena repeat..adoi..subjek yang menyebalkn..

petang sempat lagi p aerobik..cakaplah sejam..lega sikit dari stress..badan sihat otak cergas..hehe..

mlm ini melepak kat balik kawan makan mlm..borak2..then study sikit untuk lab tez pagi jumaat..petang jumaat pula ada tez patologi umum..aduh..lepas itu next week direct paper..

cptla semua habis..da tak sabar nak balik Malaysia 20hb ini..rindu kat mak.. :cry: :bunga:

sahabat-sahabat doakan ana semoga sukses dalam final exam ini ye.. :-)


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

ummu_safiah
WARGA RASMI
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 9626
Posting: 15

venezuela   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 15:17


Tuhan, Engkau Tahu apa yang aku rasa
Tuhan, aku rasakan dunia sedang menghimpitku,
Tuhan, punyakan aku dgn kesabran yang tiggii
Tuhan, sehat sejahterakan Mamak bapakku,
Tuhan, Engkau mengetahui semuanya di langit dan di bumi
Tuhan, adilka mereka menghukum aku seumpama ini
Tuhan, redhakanla aku dengan semuanya
YA ALLAH YA TUHANKU AKU PASRAH DENGAN UJIAN INI


Bookmark and Share




  Member Information For ummu_safiahProfil   Hantar PM kepada ummu_safiah   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 15:35


pertama kali ikut program main kejar2 .. sehari sblm tu tracing jalan.. rupanya silap... syukur tak sesat jauh sangat..

alhamdulillah memang seronok...terutama bila kene ujian tepi litar sepang....walau letih, banyak pengalaman merempit secara berhemah yg dapat dipelajari (ehehehe ;)) )


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-09 11:07


bertekak ngan kakak ku..
alamak...hehhehe...
ssh klu ade selisih phm nie..
ssh gak klu jd org tgh antare mak ngan akak..
hehehhe..last2 kite yg gado ngan die..


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-06-09 11:02


Pada 15-06-09 11:07 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

bertekak dengan kakak ku..
alamak...hehhehe...
susah kalau ada selisih faham ini..
susah juga kalau jadi org tengah antare mak dengan akak..
hehehhe..akhirnya kita yang gado dengan dia..


iyu tanda sayang ;-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-06-09 21:35


Assalamualaikum
Hari yang memenatkan..
Kerja makin bertambah dan hari berlalu terasa begitu pantas..
Kawan kesayangan pun dah berhijrah ke Saudi..tak ada tempat nak mengadu.. :cry:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-09 08:56


badan saya rasa macam panas sikit dr kebiasaannya.. maybe sebab nak demam agaknya.. tapi belum melarat lagi..saya cuma banyakkan minum air masak saja untuk hilangkan panas dalam badan..
next week nak makan durian.. hmm makin panas dan bertambah2 lah suhu dalam badan ni


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 7

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 ... 6 · 7  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.079698 saat. Lajunya....