Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Ramai yang berasa sendirian kerana mereka membina tembok, bukan jembatan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Dari Galeri
time raya 2004....

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 jam, 7 minit yang lalu
nadiah_abdllah: 27 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: Panduan menjaga alat sulit..very important!!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» Panduan menjaga alat sulit..very important!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Panduan menjaga alat sulit..very important!!

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 12:53


Salam,

Bagaimana pula ya kalau kita selalu datang keputihan cair dari tempat kemaluan kita tu...
Cairan tu selalu nya datang setelah habis sahaja haid. Tapi tak ada
berbau cuma tak selesa saja rasanya.
Boleh tak beri jawaban. Apa kah petuanya nak hilangkan keputihan
tersebut?


Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 15:29


Salam

dulu saya memang basuh guna feminin wash tapi bila suami larang kerana risiko barah dan penyakit kelamin maka saya berhenti. sekarang basuh dengan daun sireh atau air garam saja. petua ni kawan bagi. tapi biasala kadang-kadang buat kadang-kadang tak sebab lupa.heheheeee


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

cikfara301
WARGA RASMI
Menyertai: 25.07.2009
Ahli No: 11018
Posting: 9
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 12:21


Salam..

bagus ada petua2 macam ni..
macam saya, selalu guna hygene wash saja..tak ingat jenama apa..
oklah..memang kita kena cuci selalu..

tapi yang saya pelik, kadang-kadang ada kawan-kawan yang tak pakai pencuci langsung..hmm~


-----------------
TUDUNG BIDANG 60 pelbagai pilihan~


Bookmark and Share




  Member Information For cikfara301Profil   Hantar PM kepada cikfara301   Pergi ke cikfara301's Website   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 03:23


sayalah tu

saya tak pakai lnsg pncuci

tak apa ke?

sebab saya tak suka

lebih senang dengan air biasa

kalau ada produk yang baik,sila beritahu saya

:-D


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 18:44


erm...

tiada yang pelik Kalau tak pakai pencuci area situ.

saya sekeluarga TIADA seorang pun yang minat benda-benda tu dan tiada sebarang masalah PELIK yang timbul

cuci selalu pun bahaya juga terutama jika ia digunakan keterlaluan. akan menyebabkan segala 'agen2 baik pun terbunuh sama'. tu sebab ada sahaja yang meski rajin 'mencuci' akan alami keputihan melampau, berbau busuk, kekeringan dll.

cuma beza, kami akan guna garam biasa + air panas untuk buat cucian Kalau rasa tak selesa.sirih pun payah juga nak cari Kalau ttgh kl ni.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

haina
WARGA RASMI
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 7795
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-12-09 09:05


Pada 06-11-09 18:44 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

erm...

tiada yang pelik Kalau tak pakai pencuci area situ.

saya sekeluarga TIADA seorang pun yang minat benda-benda tu dan tiada sebarang masalah PELIK yang timbul

cuci selalu pun bahaya juga terutama jika ia digunakan keterlaluan. akan menyebabkan segala 'agen2 baik pun terbunuh sama'. tu sebab ada sahaja yang meski rajin 'mencuci' akan alami keputihan melampau, berbau busuk, kekeringan dll.

cuma beza, kami akan guna garam biasa + air panas untuk buat cucian Kalau rasa tak selesa.sirih pun payah juga nak cari Kalau ttgh kl ni.



saya rasa tak payah pakai pencuci yang menggunakan bahan kimia..or apa-apa yang kesat
lebih baik gunakan air yang bersih dan pastikan cuci selalu dan baca doa'...
gunakan sirih...sebab memang terbukti
sekadar beri pandangan....maaf


Bookmark and Share




  Member Information For hainaProfil   Hantar PM kepada haina   Quote dan BalasQuote

faiqah_amirah
WARGA RASMI
Menyertai: 12.09.2009
Ahli No: 11358
Posting: 9
Dari: dunter

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-09 09:00


Syukran kepada ukhti yang membukak thread ini.. syukran jiddan..


-----------------
"Kawan sejati ialah orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalmu dengan sebenar-benarnya iaitu baik dan burukmu."
spacer


Bookmark and Share




  Member Information For faiqah_amirahProfil   Hantar PM kepada faiqah_amirah   Pergi ke faiqah_amirah's Website   Quote dan BalasQuote

safia14
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2009
Ahli No: 11593
Posting: 9
Dari: kajang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-12-09 16:44


salam..

nadrah..dulu saya mengalami masalah yang sama seperti nadrah tetapi kini dah kurang..
seelok2nya nadrah berjumpa doktor..dan menggunakan pencuci yang mengandungi aleovera jenama safi..
atau merendamkan daun sireh kemudian rebusan air sireh digunakan untuk mencuci kemaluan..
insyaALLAH..masalah nadrah beransur baik..


Bookmark and Share




  Member Information For safia14Profil   Hantar PM kepada safia14   Pergi ke safia14's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 00:17


sekiranya kemaluan berbau.. dan cairan yang keluar juga berwarna serta berbau, sila berjumpa dr. untuk mendapatkan rawatan dan pandangan.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

SatuPerjuangan2009
WARGA RASMI
Menyertai: 24.12.2009
Ahli No: 11743
Posting: 3

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 21:37


Assalamua'laikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Salam sejahtera,

Maafkan saya kerana saya ada serba persoalan yang hendak diutarakan, jadi insha Allah jika ada saudara muslimah sekalian yang hendak memberikan jawapan, saya amat menghargainya, insha Allah.

Bagaimana sebenarnya cara yang betul yang telah ditetapkan dalam Islam untuk bercukur bahagian badan atas dan bahagian bawah. Dan jika boleh disertakan juga apa hukumnya untuk bercukur ini? Jadi terima kasih ya.

Wassalamua'laikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


Bookmark and Share




  Member Information For SatuPerjuangan2009Profil   Hantar PM kepada SatuPerjuangan2009   Quote dan BalasQuote

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 17-01-10 16:53


Salam pada semua ukhti,

Terima kasih kerana ramai yang memberi dan berkongsi pandangan pada saya yang jauh ni...... Syukran.....



Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

nurmujahidah7
WARGA RASMI
Menyertai: 06.08.2009
Ahli No: 11093
Posting: 1
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 01:45


Assalamu'alaikum semua..

saya ingin bertanya, pencuci feminin yang mengandungi manjakani tersebut memang benar-benar berkesan ke?


-----------------
Sesungguhnya ujian adalah tarbiyyah dari Allah, adakah kita akan bersabar demi kesenangan yang datang setelah kesusahan..


Bookmark and Share




  Member Information For nurmujahidah7Profil   Hantar PM kepada nurmujahidah7   Pergi ke nurmujahidah7's Website   Quote dan BalasQuote

damia_SD
WARGA RASMI
Menyertai: 28.06.2010
Ahli No: 12281
Posting: 2
Dari: johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 14:44


assalamualaikum dan selamat sjahtera....

just nak tanya lah..
saya sering mengalami masalah keputihan ini..kadang-kadang banyak,kadang-kadang sikit..
tak tentu...
da try pakai pantiliner herba 2,ok lah sikit,tak lah banyak sangat,tapi tetapi ada...
macam mana..??

kadang-kadang berbau..
2 yang tak suka...
adakah ia pnyakit or memang lumrah seorang perempuan.??


Bookmark and Share




  Member Information For damia_SDProfil   Hantar PM kepada damia_SD   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2010
Ahli No: 11901
Posting: 20

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-07-10 22:08


Pada 01-08-09 14:10 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

ehk, sekarang kan ada daun sirih nya sabun khusus untuk cuci alat sulit wanita... boleh gunakan, kan????



Bismillah

tak silap ana, produk ginvera. Keluaran dalam pelbagai jenis/warna.


Bookmark and Share




  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

mael
WARGA RASMI
Menyertai: 05.07.2011
Ahli No: 13035
Posting: 4
Dari: Kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-11 10:03


salam...kepada sesiapa yang mempunyai masalah dalam penjagaan dalaman wanita...saya sangat-sangat mengesyor anda menggunakan Produk Rafa - Aqura Feminine Wash ( Shhamira )...InsyaALLAH masalah anda akan selesai

jika anda inginkan maklumat lebih lanjut sila layari laman web ini
( http://sites.google.com/site/fyzulbizsite/home )


Bookmark and Share




  Member Information For maelProfil   Hantar PM kepada mael   Pergi ke mael's Website   Quote dan BalasQuote

pencinta
WARGA RASMI
Menyertai: 16.09.2011
Ahli No: 13147
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-09-11 07:03


salam sahabat-sahabat semua...

saya ada beberapa soalan ni berkaitan alat sulit wanita.

1) macamane nak melambatkan pertumbuhan bulu di bahagian alat sulit wanita?
2) alat sulit saya gatal2 selepas cukur...macam mana nak atasi kegatalan ni ye?
3) macam mana penjagaan alat sulit yang betul?

harap-harap sahabat-sahabat sudi membantu saya...syukran jazilan..


Bookmark and Share




  Member Information For pencintaProfil   Hantar PM kepada pencinta   Quote dan BalasQuote

imanina
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2010
Ahli No: 12108
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-11 15:57


salam sahabat-sahabat semua..
seorang teman saya cadangkan saya untuk:

saya menggunakan alat p'cukur panosanic..
[ Telah diedit oleh: imanina pada 27-04-13 05:30 ]


Bookmark and Share




  Member Information For imaninaProfil   Hantar PM kepada imanina   Quote dan BalasQuote

zawiyah74
WARGA RASMI
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 13136
Posting: 6
Dari: bangsar-bandar baru bangi-seremban

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-11 21:41


saya just guna daun sirih & kawan syorkan guna korset premium beautiful..alhamdulillah ok dah..dulu alami juga masalah keputihan & bau..sek tidak lagi..
[ Telah diedit oleh: zawiyah74 pada 05-10-11 21:41 ]


Bookmark and Share




  Member Information For zawiyah74Profil   Hantar PM kepada zawiyah74   Quote dan BalasQuote

cira
WARGA RASMI
Menyertai: 09.10.2011
Ahli No: 13178
Posting: 2
Dari: johor

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-11 07:11


asalamualaikum,.. kepada imanina,.. boleh tak kalau saya nak tengok gambar pencukur panasonic itu?? saya ada cary tapi tak jumpa lah,.. harap dapat membantu,.. tunjuk kan gambar saja,.


Bookmark and Share




  Member Information For ciraProfil   Hantar PM kepada cira   Quote dan BalasQuote

imanina
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2010
Ahli No: 12108
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-11 18:31


afwan...
[ Telah diedit oleh: imanina pada 27-04-13 05:27 ]


Bookmark and Share




  Member Information For imaninaProfil   Hantar PM kepada imanina   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» Panduan menjaga alat sulit..very important!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.084141 saat. Lajunya....