Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Membantu orang yang terlanda kesukaran dan menghiburkan orang di dalam kesusahan bererti menebus dosa-dosa besar
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Dari Galeri
Gambar kenang -kenangan di Pantai Matrouh

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 jam, 5 minit yang lalu
nadiah_abdllah: 27 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: musykil2....tolong bantu saya...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» musykil2....tolong bantu saya...

Please Mendaftar To Post


Oleh musykil2....tolong bantu saya...

Bunga_Nur
WARGA RASMI
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 7120
Posting: 9
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 15:23


:-(

Assalammualaikum kawan2....

Nak taye pendapat anda...bagus ke Kalau kita guna produk kesihatan jenama "Evening Primrose Oil"...

Saya tengah cari produk kesihatan sebagai supplemen untuk kesihatan saya...

Bukan sekadar untuk kesihatan tapi juga untuk kecantikan...lagipun saya juga menghadapi masalah jerawat...

Please bantu.....


Bookmark and Share




  Member Information For Bunga_NurProfil   Hantar PM kepada Bunga_Nur   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 17:20


w'salam wrt wbt

bunga, EPO tu memang untuk hormon dan merupakan supplement food. tapi, untuk selesaikan masalah jerawat tu, kena tau jerawat tu sebab apa. either sebab hormon atau sebab resdug. kalau sebab resdung, kena ubati resdung. insyaallah bila resdung ok, jerawatpun akan ok...


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

rohani
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 4629
Posting: 38
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 14:01


assalmualaikum..
saya nak tanya pasal resdung ni, saya ada seorang kawan yang menghidap resdung, dia tak ada lah mengalami masalah jerawat yang serius tapi,masalah telinga yang sering bernanah,especialy time dia selsema, dan dia sedang menjalani rawatan ENT kat hospital, saya nak minta tolong dari sahabat semua yang tahu ubat apa yang boleh disyorkan or petua yang boleh di amalkan untuk merawat resdung ni.


Bookmark and Share




  Member Information For rohaniProfil   Hantar PM kepada rohani   Quote dan BalasQuote

nurani
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.03.2004
Ahli No: 3487
Posting: 90
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 12:34


Assalamualaikum..

Sekadar berkongsi.. antara produk yang baik untuk kesihatan sebagai ubat juga pemakanan seimbang sesuai untuk semua lapisan umur, sudah ramai yang mendapat manfaatnya dari penyakit biasa hinggalah ke penyakit kronik, begitu juga untuk kecantikan atau penjagaan kulit.... untuk maklumat lanjut sila layari laman web.. www.k-link.com .. sekian terima kaish.


Bookmark and Share




  Member Information For nuraniProfil   Hantar PM kepada nurani   Pergi ke nurani's Website   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 19:54


epo memang sesuai untuk jerawat... kalau amalkan epo, memang muka boleh licin, sebab hormon dah diperbetulkan...


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 21:58


EVENING PRIMROSE OIL

EVENING PRIMROSE OIL merupakan punca khasiat semula jadi yang terkaya (selain dari susu ibu) bagi Asid Gamma Linoleik (GLA) pelopor Prostaglandin. Setiap sel dan organ di dalam tubuh manusia bergantung kepada Prostaglandin yang diperlukan oleh tubuh 24 jam sehari. Di England ia telah diberikan kepada wanita sejak 30 tahun yang lalu oleh Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan.


KEBAIKAN EVENING PRIMROSE OIL

Ia menurunkan tekanan darah, kolesterol dan berat badan, melancarkan peredaran haid, meningkatkan kesihatan kulit dan menolong keadaan keradangan. Jurnal Perubatan New England telah membuktikan ia berkesan bagi rawatan penyakit kulit.

EVENING PRIMROSE OIL juga

Melegakan simptom prahaid.
Melegakan sklerosis.
Mengurangkan pembekuan darah dalam arteri.
Mengurangkan radang sendi otot.
menguatkan sistem imun


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: jiejot pada 10-02-08 12:49 ]


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

mael
WARGA RASMI
Menyertai: 05.07.2011
Ahli No: 13035
Posting: 4
Dari: Kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-11 10:16


salam...kepada sesiapa yang mempunyai masalah dalam penjagaan kulit muka,saya sangat-sangat mengesyorkan produk sabun aqura.produk ini sangat berkesan dalam masalah kulit dan mencantikkan kulit anda...InsyaALLAH masalah anda akan selesai

jika anda inginkan maklumat lebih lanjut sila layari laman web ini
( http://sites.google.com/site/fyzulbizsite/home )


Bookmark and Share




  Member Information For maelProfil   Hantar PM kepada mael   Pergi ke mael's Website   Quote dan BalasQuote

khazanahsyouqoh
WARGA RASMI
Menyertai: 18.08.2011
Ahli No: 13099
Posting: 3
Dari: Cheras

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-11 17:19


salam,

saya pernah consume supplement ini, dan saya juga mengalami resdung yang agak teruk, dulu muka teruk juga lah jerawat naik, tapi sekarang dah ok,muka tak jerawat lagi dah, tapi selsema tak surut2 juga lah...kes resdung ini kalau tak kena cara memang susah nak ubat..sekarang ini saya cuma kawal cara pemakanan lepas da berhenti makan primrose oil tu..

kesan suppplement bagi setiap org berlainan, mungkin OK bagi saya Tak bagi org lain, but then no harm trying asalkan supplement tu tak mendatangkan mudarat yang lain.

tapi saya suggest, kawal pemakanan, sebab saya jaga makan, kulit da ok...


-----------------
"life is too short for regrets, do what we must, be grateful of what we have & treasure the rest of it"


Bookmark and Share




  Member Information For khazanahsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazanahsyouqoh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.076491 saat. Lajunya....