Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
JANGAN kecilkan cita-citamu, kerana cita-cita yang kecil akan menyebabkan seseorang itu mundur dalam gerak langkah perjalanan hidupnya menuju kejayaan

-- Saidina Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Dari Galeri
A'kum,inilah ana dan rakan-rakan ana yang lain.Dahulu,kami semua adalah pelajar Madrasah Alsagoff Al-arabiah s'pura (1990-1999).Salam Ukhwah Fidiinil Islam kepada semua dan mereka yang mengenali diri ana.Sekian Wassalam.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 jam, 9 minit yang lalu
nadiah_abdllah: 27 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: tanda awal kehamilan?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» tanda awal kehamilan?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh tanda awal kehamilan?

sharifah_hakma
WARGA RASMI
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 11776
Posting: 1
Dari: terengganu

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 14:17


saya nak tau juga boleh tak??saya ni sejak akhir2 ni perut rasa kembung saja macam ada angin dalam perut...selepas itu sakit pinggang, lenguh2 kaki lah...rasa letih saja...mulut pun rasa macam pahit saja....adakah itu tanda-tanda pregnant???tolonglah saya...tapi saya baru saja pas period 2 minggu...takkan cepat begitu kan...


Bookmark and Share




  Member Information For sharifah_hakmaProfil   Hantar PM kepada sharifah_hakma   Quote dan BalasQuote

izamysara
WARGA RASMI
Menyertai: 10.02.2010
Ahli No: 11898
Posting: 1
Dari: genting highlands

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 20:27


salam.....im new member at here...looking info about pregnant...iza dah 4 bulan lebih kawin...sekarang ini rasa macam loya2..tubuh rasa penat...period baru saja 2 3 hari due....nak buat pregnant test takut hasil -ve.......banyak info pregnant kat sini...waktu subur bagi perempuan bagaimana ea...


Bookmark and Share




  Member Information For izamysaraProfil   Hantar PM kepada izamysara   Quote dan BalasQuote

zahrahpermata
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.09.2009
Ahli No: 11347
Posting: 39
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 11:52


assalamualaikum...

pengalaman mula-mula mengandung bagi setipa orang memang berbeza..tapi apa yang dikatakan oleh izamysara tu memang ada tanda-tanda mengandung....tapi seeloknya tunggu lah seminggu untuk membuat test pregnent..kadang-kadang tu lepas kawin period tak teratur sikit....kalau dah tahu awal pregnent lag baik..apa-apa pun tahniah ye..semoga apa yang di idamkan oleh setiap suami isteri akan termakmul..anak adalah segala-nya..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For zahrahpermataProfil   Hantar PM kepada zahrahpermata   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-10 15:20


seronoknya kalau pregnant..ujee pun tengah menunggu juga ini, bulan ni tak period pergi tapi baru lewat suploh hari...sabar...


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 14:08


kadang-kadang cek awal sangat guna pregnancy test 2..tak nampak..dalam 3 minggu @ 4 minggu baru ada..
dalam kes ira pula..ira tersilap makan..makan nenas..
mak bidan ada cakap..kalau jenis perut yang manja..
xboley lekat kalau makan benda-benda tajam ini..tapi..
tak apalah..2 bukan rezeki ira dengan suami..rezeki lain nati..
InsyaAllah..doa-doa kan ye kawan-kawan semua..
;-)


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 07:58


salam ira, kalau boleh, bagi kita yang tengah merancang2 nak dapat baby ni, ira jangan lah makan nenas langsung, time period, nak makan banyak-banyak, ha makan lah, lagi satu kalau ira suka makan kfc ke, mcD ke, pizza hut ke, A&W ke, beger ke, makanan segera lah, ira kurang2 kan lah sebab kak ujee ada terjumpa satu artikel yang kata fast fud tu semua hanya akan menambahkan hormon lelaki dalam badan kita, wallahualam..tapi kalau dah rezeki, tak kemana, makan lah apa pun..macam kak ujee, kak ujee tak gemar semua makanan tu, usaha lagi ira..:-)


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-06-10 15:41


owh..iyakah...ira agak kerap jugak lah makan fastfud ini..kadang-kadang jalan-jalan kat shopping mall 2..suami ajak makan kat situ saja..kat shopping mall pula..fastfud saja yang ada..terpaksa telan saja lah..erm...kena kurang kan ini..time kasih kak ujee..


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nur_zafirah
WARGA RASMI
Menyertai: 23.07.2011
Ahli No: 13056
Posting: 1
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-11 06:29


kalau kita asyik pening2...muntah2..itu tanda kita pregnand ke? hehe :-)


-----------------
ingin menjadi seorang muslimah yang berjaya di dunia & di akhirat..aminn.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For nur_zafirahProfil   Hantar PM kepada nur_zafirah   Quote dan BalasQuote

rohani
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 4629
Posting: 38
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-11 20:55


yang biasa jumpa, awal kehamilan ramai yang muntah2...tapi tak semua macamtu. kawan saya haid tak teratur (4,5 bulan sekali), dan ada kencing manis (tiada tanda-tanda kehamilan seperti muntah2 dan lesu). akibat nak turunkan kencing manis , dia makan ramuan akar kayu, kemudian berlaku pendarahan, tau2 dah 7bln baby dalam kandungan. maka terpaksalah DR keluarkan baby tersebut..tak sampai 2 minggu baby tersebut meninggal dunia.
jadi marilah kita sama-sama beringat dan jadikan pengalaman org lain sebagai ikhtibar...........teringin nak dapat anak sendiri,doakan kami..dan moga kita semua mendapat zuriat keturunan yang betaqwa(",)


Bookmark and Share




  Member Information For rohaniProfil   Hantar PM kepada rohani   Quote dan BalasQuote

ct_zain
WARGA RASMI
Menyertai: 07.02.2012
Ahli No: 13345
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-02-12 12:51


assalammualaikum.. saya dah berkahwin 2 tahun lebih..belum ada pgalaman prgnnt pun..sebelum ni period tiap-tiap bulan datang..tapi sejak akhir2 ni jadi tak menentu pulak..last period 3/12/11..,sampai hari ni tak period lagi..tapi rasa payudara sakit macam nak period sejak 4 hari lalu,.,hari-hari pulak kadang rasa nyeri..adakah saya prgnnt??kelmarin ada buat urine test,tapi -ve....kawan-kawan bagi lah pendapat ye..


Bookmark and Share




  Member Information For ct_zainProfil   Hantar PM kepada ct_zain   Quote dan BalasQuote

eika89
WARGA RASMI
Menyertai: 14.02.2012
Ahli No: 13352
Posting: 2
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-12 11:14


salam...hye semua..saya ad kmusykilan.saya baru berkahwin tgah bulan 1 hari tu..sekarang ni saya ada tnde2 hamil seperti, breast rasa sakit macam nak datang period tapi tak pun..cepat rasa lapar..loya2 (tapi xmuntah pun)..pening & sakit kepala...kadang-kadang rasa nak dmam..selera makan naik mndadak...teringin makan macam-macam walaupun makan sikit saja..badan berangin saja...emosi xtentu..kadang-kadang cepat mrah..period tak datang bulan 1 hari tu..ni dah masuk tengah bulan 2.period saya xteratur..mungkin priod saya tak datang bulan lepas sebab xteratur tapi tnde2 hmil tu,dah ada sikit-sikit kat saya..tak nak brhrap sangat sebab takut nanti kecewa tapi lau betul preggy,saya nak tahu awal..boleh jaga kndungan sbaik mungkin.. buat masa ni tak buat ujian air kncing lagi..maybe bulan 3 baru saya buat kalau bulan ni pun tak datang period lagi..doakan saya pregnant..


Bookmark and Share




  Member Information For eika89Profil   Hantar PM kepada eika89   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» tanda awal kehamilan?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.067278 saat. Lajunya....