Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
Inilah Fizah dalam uniform. Mereka memanggilnya Chef Fizah...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 4 jam, 43 minit yang lalu
nishazainal: 9 hari yang lalu
sarahhanee: 14 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: jumpa orang dating!apa kita buat???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» jumpa orang dating!apa kita buat???

Please Mendaftar To Post


Oleh jumpa orang dating!apa kita buat???

najah17
WARGA RASMI
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1759
Posting: 6
Dari: johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-04 16:25



agak-agaknye kalau kiter jumpa org dating depan mata kiter aper yg kiter sumer akn buat??


Bookmark and Share




  Member Information For najah17Profil   Hantar PM kepada najah17   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-10-04 20:31


hmm..entahler..kalo kita seniri tak dating,tak aper la kalo nak tegur ke aper ker..kalo seniri pun dating....cam bapak ketam mengajar anak ketam bejalan lurus la pulak....


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 16:03





Erm, biarlah..
Asalkan sentiasa beringat pd diri sendiri...


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 16:04


jumpa orang dating?????

hehehe.....

kalu ana laa... ni ana kata diri ana. bukan orang lain.... ana akan tolong kurangkan dosa diaorang... hehehehe....

macammana????

pi la duduk skali ngan diorang. so, tak de la jadik berdua and ketiga ialag syaitan.... bukan nak kacau diaorang... cuma nak duduk je...

meh ana ajar dialog....

mula-mula bagi la salam ak....

pastu cakap kat diorang... "maaf ye. saya nak tumpang duduk and dengar je. korang nak cakap, cakap la. saya tak sampuk"

haaa... lepas ni mesti diorang blah....

i/allah....



-----------------
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap. Tepuklah dada tanyalah iman.”


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 16:44


Wassalamu'alaikum wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah pandainyerrr anakanda balqis ni ya . Cuma untuk menjaga diri dari dikenali kenalah pakai purdah atau tutup bahagian mulut dengan tudung labuh dan sekedar nampak mata saja . sekedar cadangan.

Syabas kepada mereka yang berani seperti balqis ni agar maksiat tidak berterusan.

Bagi umi pula semasa di utm pernah umi berhentikan motor dan beri salam serta tanya surat nikah terus .

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - SALAH satu sebab yang membuat hidup ini tidak tentram adalah terpedayanya diri oleh kecintaan kepada harta dan dunia. Orang yang terpedaya harta akan senantiasa merasa tidak cukup dengan apa yang dimilikinya. Akibatnya, dalam dirinya lahir sikap-sikap yang mencerminkan bahwa ia sangat jauh dari rasa syukur kepada Allah Sang Maha Pemberi rezeki.


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

kegembiraanygmulia
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 6497
Posting: 85
Dari: di atas bumi Allah s.w.t

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 17:38


kalau ana..pandang saja orang itu biar dia rasa diri dia malu......
hai2...masalahnye sekarang kita selalu tak tau apa yang perlu dlakukan sekiranya blaku masalah se'complicated' macam ni...


Bookmark and Share




  Member Information For kegembiraanygmuliaProfil   Hantar PM kepada kegembiraanygmulia   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 16:20


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah satu tajuk yang menarik perhatian umi ni :). Sebenarnya umi pernah jumpa dan umi bagi salam kat mereka. Jadi bila mereka jawab salam insyaAllah mereka akan terpanggil untuk rasa tak selesa.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-06 15:36


kalau zura pulak..selalunya..pandang juga mereka pas tu cakap sindir2 kasi mereka terasa...tapi remaja zaman sekarang ni,tak tau malu...kadang-kadang kita pula nak malu dengan perangai mereka..


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

huruniin
WARGA RASMI
Menyertai: 01.02.2006
Ahli No: 6253
Posting: 11
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 01:53


memang berani la adik balqis ini...kalau ana pun..mungkin pandang2 saja agaknya kat diaorang biar timbul rasa malu sikit..tapi, mesti dalam diri ini..rasa macam nak tegur2 saja..emm, kalau orang yang dikenali tu, senangla nak tegur..tapi yang tak knl, setakat memendam rasa saja..tegur kang, tak pasal2 kita dimalukan balik...tapi tgk2 orang pulak..mungkin ada yang boleh ditegur...WaLLahu A'lam....


Bookmark and Share




  Member Information For huruniinProfil   Hantar PM kepada huruniin   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 15-04-06 20:15


kalau ana, ana takkan berani punya... entahla mungkin tak cukup iman lagi agaknya... tapi selemah2 iman ialah mencegah dengan hati.... bagi ana, susahla nak tegur orang macam tu...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 16:00


Assalamualaikum...
kalau ana buat tak tau juga..
Just beri peringatan pada diri sendiri saja..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

nishrin
WARGA RASMI
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 5688
Posting: 7
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 00:37


Assalamualaikum..

Dah lama ana tak masuk ruang Hanan ini...Agak sibuk kebelakangan ini...Website hanan pun dah kena block kat office ana...huhu...sedih rasanya pasal dah banyak ketinggalan..

Kalau ana nampak orang2 berdating...ikutkan hati memang lah nak tegur..tapi ana takut ana pulak yang terkene tegur dengan mereka2 ini...ana suka dengan cadangan balqis...tapi ana ini agak penakut...hehehehe.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For nishrinProfil   Hantar PM kepada nishrin   Quote dan BalasQuote

ygriang
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.06.2006
Ahli No: 6639
Posting: 21
Dari: tengah rumah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 18:51


salam..

dah lama intai2 laman ni,sejak belajar dulu..baru ada peluang ni..tertarik dengan tajuk ni..walaupun agak lewat...dulu pernah juga terserempak..macam balqis cakap tu..p tegur duk sekali..yang tu memang tak pernah buat tapi ada tahu cerita pasal seorang kakak ni..dia p bagi salam and then tanya dah 'kawin ke belum?'

menjadi juga la sebab lepas tu depa stop apa yang depa tengah buat tu..moga kita pun tergolong dalam golongan yang nasihat-menasihati dengan kebenaran dan kesabaran


Bookmark and Share




  Member Information For ygriangProfil   Hantar PM kepada ygriang   Pergi ke ygriang's Website   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 05-08-06 15:15


Hehe, kalau ana, ana akan pandang orang tu macam mereka ada buat kesalahan berat ( memang kesalahan berat pun! ) Hm, memang tak bolehlah nak tegur dengan orang begitu. Nanti ditegur marah2 pula, cakap kita ni tak ada kuasa, tak ada hak nak hentikan sikap jahil depa itu. Ana hanya boleh mencegah dengan hati, mencegah diri ini supaya tak akan pernah mendekati perkara yang sedemikian dan tempat yang berlakunya maksiat macam itu....walaupun mencegah dengan hati adalah selemah-lemah iman.... :roll:


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}
[ Telah diedit oleh: fayyzah pada 05-08-06 15:16 ]


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.05435 saat. Lajunya....