Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang hebat ialah orang yang sederhana dalam kata-katanya tetapi hebat dalam tindakannya

-- Confucius

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Dari Galeri
salam ukhwah..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 17 jam, 13 minit yang lalu


Kenalkan Diri
Topik: apa perbezaan antara kawan dan teman bagi korang?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» apa perbezaan antara kawan dan teman bagi korang?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa perbezaan antara kawan dan teman bagi korang?

safrah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2004
Ahli No: 3901
Posting: 5
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 14:26


assalamualaikum.....
bley kiter share pendapat?safrah nak tau sesangat ni...ape itu perbezaan antare KAWAN `N` TEMAN....safrah harap korang jawab berdasarkan hati korang key...time kasih...
CHAU..CHIN..CHAU..
hepi alwizz untok koghang.....


Bookmark and Share




  Member Information For safrahProfil   Hantar PM kepada safrah   Pergi ke safrah's Website   Quote dan BalasQuote

safi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 3926
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 09:51


wa'alaikumsalam...

pada pendapat akaklah, kawan ni kawan biasa..dengan sesiapa sahaja kita boleh berkawan..tak kira berapa ramai...teman pula lebih dari kawan..iaitu individu yg dapat berkongsi masalah dan suka duka...susah nak dapat teman yg benar2 memahami kita.

Ini pendapat akak..mungkin yg lain ada pendapat lain pula.


Bookmark and Share




  Member Information For safiProfil   Hantar PM kepada safi   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 10:43




Pada asasnya kawan dan teman ni sama sahaja. Tapi bila disebut nilainya jadi berbeza. Kawan mungkin sekadar kenalan sahaja. Tapi kalau sebut teman akan rasa hubungan tu lebih rapat dan mesra seolah ia terlalu dekat di hati kita. Apatah lagi bila sebut sahabat.

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

al-hijazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 816
Posting: 79
Dari: serambi mekkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-04 17:33


alia setuju dgn kak hanan tu,alia pun rasa cam tu..mmg la kalau nak ikutkan erti dari segi bahasanya mmg camtu.sama...tp dari segi hati nuraninya pulak ianya berlainan..kawan ni kita boleh dpt tal kira kita berada kat mana pun.hatta selisih tepi jalan punboleh dikatakankawan..tapi teman ni adalah yg berada ditengah..maksudnya disini..bukannya kawan..apatah lagi sahabat..so,mmg susah nak cari kawan tp susah tuk cari sahabat..


Bookmark and Share




  Member Information For al-hijaziProfil   Hantar PM kepada al-hijazi   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-04 09:44


assalamualaikum wbt...

kiter sependapat ngan kak hanan dan kak al-hijazi...


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

safrah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2004
Ahli No: 3901
Posting: 5
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 21:19



thanx untok korang yg dah kasik pendpt kat soalan safrah...kalo ader sesape yg nak kasik pendpt yg lain..kasik ler..safrah tunggu...


Bookmark and Share




  Member Information For safrahProfil   Hantar PM kepada safrah   Pergi ke safrah's Website   Quote dan BalasQuote

safrah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.06.2004
Ahli No: 3901
Posting: 5
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 21:20



thanx untok korang yg dah kasik pendpt kat soalan safrah...kalo ader sesape yg nak kasik pendpt yg lain..kasik ler..safrah tunggu...


Bookmark and Share




  Member Information For safrahProfil   Hantar PM kepada safrah   Pergi ke safrah's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 17:24




KAWAN: Seseorang yang boleh bekerja bersama-sama.. memberi idea.. tapi tidak rapat dan tidak boleh berkongsi rahsia.

TEMAN: Seseorang yang sentiasa menemani kita dalam apa jua situasi tidak kira susah mahupun senang.. kehadirannya akan membuatkan kita berasa gembira dan selamat bila ia ada disisi. Juga seseorang yang tahu hati budi seseorang temannya.
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

Angel_dust1412
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 4466
Posting: 50
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 15:12




Ni pendapat ana:

KAWAN :

Kawan nie lebih kepada teman bergembira...
Yg boleh dibawa berbual
yg boleh bergurau bersama
yg boleh bermain bersama
yg boleh diminta tolong...

TEMAN :

Teman nie lebih kpd sahabat...
Iaitu semua yg ada pada kawan
- dan -
Simpan rahsia bersama
Bergembira dan bersedih bersama
Menghulurkan bantuan sebelum kita minta
Memahami diri kita lebih drpd org lain...



-----------------
- PatAH tUMbuH HilANg bERgaNTi -

Pecah Gayong di dalam dulang,
Dulang hanyut lautan tujuh,
Pecah Gayong perpecahan sayang,
Di satu masa kembali berteguh.



Bookmark and Share




  Member Information For Angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada Angel_dust1412   Pergi ke Angel_dust1412's Website   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 13:17


kita akan mengenali sahabat di kalangan kawan yang ramai tatkala kita ditimpa masalah,ujian, kesusahan dan kegetiran. ketika kawan meninggalkan kita, hanya sahabat yang sudi bersama..


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061958 saat. Lajunya....