Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Dari Galeri
from left : Iklil,Nadz,Me,Intan...Salam Ukhwah semua :P

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 jam, 44 minit yang lalu
nishazainal: 8 hari yang lalu
sarahhanee: 13 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: mata


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» mata

Please Mendaftar To Post


Oleh mata

eisya
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 108
Posting: 8
Dari: pj

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 15:24


assalamualaikum....kat ruangan ni eisya ada p'soalan yg memerlukan pendapat sahabat2 semua...eisya nak tanya petua/cara2 bagaimana nak menghilangkan lebam bawah mata...kalo ade petua tu bolehlah kongsi same2...

-----------------
hidup biar dalam redha Allah selalu.


Bookmark and Share




  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 16:34


terlebih dahulu jijah nak tanya eisya..lebam bawah mata eisya itu..disebabkan apa?
adakah kerana kurang tidur...kesan menangis? kerap tengok skrin komputer? atau fitrahnya begitu...maksud jijah dulu tiada..tapi tiba-tiba muncul...?

jika sebabnya kerana kurangnya tidur..maka satu-satu caranya adalah banyak-banyaklah rehatkan diri...

jika sebabnya kerap tengok skrin komputer..kurangkanlah sedikit...tapi jika ka laman web seperti hanan.com, mata lebam pun tak mengapalah..kerana disini ada pelbagai ilmu berguna,...

dan kalau kerap menangis...jijah tak tahu nak komen...menangis itu baik untuk mata...

dan kalau ianya adalah fitrah kejadian...lagi tak dapat nak tolong..mungkin eisya lebih cantik begitu! mana tahu kan! bersyukurlah...

ok eisya harap jijah dapat membantu...
bai jumpa lagi


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 11:37


hmm kadang tu kita da tidur dengan secukupnya tapi tetap ada lebam bawah mata,nak tahu kenapa? menurut seorang doktor ni,katanya kalau kita tidur sebaiknya kita tak mempunyai mimpi langsung.. sebab mimpi ni membuatkan kita kurang rehat.. so sebelum tidur janganlah pikir masalah,sebaiknya banyakkan berzikir..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 17:47


assalamualaikumwarahmatullah...

nak tahu mcm mana nak hilangkn kesan hitam dibawah mata....
ana rasa..better ukhti tengok iklan dlm tv tu...klu xsalah ana...fair n lovely kot....eh betul ni...
dan ada satu lg petua kita potong timun ...bolat2...jgn tebal sgt dan letakkan atas mata kita...insya Allah..boleh hilang..cubalah...

Wallahua'lam

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 18:03


kita serupa.. bawah mata saya pun hitam.. tapi rasanya memang semulajadi sebab dari dulu memang dah hitam...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 18:51


Quote:
jika sebabnya kerap tengok skrin komputer..kurangkanlah sedikit...tapi jika ka laman web seperti hanan.com, mata lebam pun tak mengapalah..kerana disini ada pelbagai ilmu berguna,...



qaulah sokong !

qaulah pun jadik lebam mata nie sbb krg tido.. keje byk sangat.. heheh..

Wassalam

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-03 16:38


assalamualaikum warahmatullah...

Actually mata ana pun hitam dkt bawah mata..tapi ana tau coz mutakhir ni..ana susah nak tidur tapi bukan pasal SARS la...banyak keje...

untuk makluman sahabt semua...yg ana bg petua tu...ana tak pernah cuba lg....ana rasa tak ada apa2 kesan kot..sebab itu kan tumbuh2an..baik untuk kesihatan....skrg untuk melindungi mata ana dr org nampak kesan hitam tu..dah mmg ana pakai spek, so tindakkan ana adalah dgn tidak menanggalkn spek la...xperasan sgt.

xmengape akak presiden...lebih asli..lebih baik..

Wallahua'lam




-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

anas
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 832
Posting: 18
Dari: um,kl

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 11:32


kalau nak hilangkan lebam kat bwh mate senang je,amik uncang teh yg dah dipakai tuh,tak kiralah teh jenama ape pun yg penting teh uncang pastikan ianya dah sejuk,jgn lepas rendam terus bubuh kat bawah mata tau,menjerit sakanlah korang nanti,uncang teh yg dah sejuk tu taruk kat bwh mata biarkan lame2 sikit kalau boleh sampai die kering,elok dilakukan sambil berbaring,selamat mencuba.

-----------------
kucing_comel


Bookmark and Share




  Member Information For anasProfil   Hantar PM kepada anas   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 18:30


iye ke anas ?
jgn memain
parah anak org nanti


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-05-03 16:04


A'kum...letak uncang teh pun boleh jugak...ader lagi satu petua...insyallah jikalau diamalkan,pasti kesan lebam bawah mata akan hilang....sebelum tidur tuh kan...letak la timun yg segar di kelopak mata...insyalalh akan hilang jika tak berputus asa...sbb ana ader pengalaman menggunakannya...


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

shieda
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1209
Posting: 28
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-03 11:08


semua org mengalami masalah yg samer jer..shieda pun gitu..bila guna spek..tak ler sape perasan..tapi kot bukak tuh..nampak sangat...guna gak nivea punya..cam tak jln jer..hihii..pakai timun tuh sampai tertido..last2 ..timun ek mana..kita yg tido lena ...hihiii

-----------------
kejujuran lambang keperibadian


Bookmark and Share




  Member Information For shiedaProfil   Hantar PM kepada shieda   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 05:42


ha..sekarang ni ain nga cuba pakai fair and lovely yang utk lebam bawah mata tuh...kalau tak jalan gak..x taulah nak kata ape..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 09:20


a'kum

hurul ade jumpe sesapa tak dalam lif

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 06:09


hihik kat dalam lif takder tapi kalau kat tempat lain tu ader..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

ummul
WARGA RASMI
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 5745
Posting: 15
Dari: uk

ireland  


posticon Posting pada: 12-03-06 17:39


nak senang pakai lah produk dari satu.Ives untuk hilangkan lebam bawah mata..insyaallah berkesan!!


Bookmark and Share




  Member Information For ummulProfil   Hantar PM kepada ummul   Quote dan BalasQuote

ummul
WARGA RASMI
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 5745
Posting: 15
Dari: uk

ireland  


posticon Posting pada: 12-03-06 17:41


apa ni????!Dari Saint Ives la..dari timun jugak!Harga dia RM19.90


Bookmark and Share




  Member Information For ummulProfil   Hantar PM kepada ummul   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-06 21:52


wa..banyak petua2 menarik..zura nak cuba yang guna timun itu lah..eheh...isau juga tertidur atas timun ihiks


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 22:14


sebenarnya saya pun ada lebam kat bawah mata...dah lama dah..dah macam2 diguna..tak juga hilang2....
nanti saya nak guna uncang teh lah...ak cuba...jadi ke tidak


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 00:55


timun tu ok jugak...tapi jangan sampai termakan masa tidur dah lah..hehe
teh pun ok..dua2 pun dapat melegakan tekanan sekeliling mata...:)..InsyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6673
Posting: 31
Dari: bumi Allah di Dungun terangganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 10:57


biasenya orang yang pakai spek yag mudah lebam bawah mata


Bookmark and Share




  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081316 saat. Lajunya....