Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-03-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Janganlah hendaknya kecintaan anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi lupa dan kebencian anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi hancur"
--
Saidina Umar Ibnul Khattab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
Sebahagian muslimah yang hadir JK Aidilfitri 1424H anjuran bersama Komuniti Ukhwah

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
Laurenjoy: 24 hari yang lalu
jackurban: 25 hari yang lalu
porkalwais: 25 hari yang lalu
sarahhanee: 26 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: AnDaI DiRi InI DiSuNTInG....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» AnDaI DiRi InI DiSuNTInG....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh AnDaI DiRi InI DiSuNTInG....

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-03 15:24


aslkm...

nak tanyer pendpt sahabat semua andai diri disunting oleh orang yg tidak kite kenali....

bagi analah kalau ini terjadi ana berserah pade Allah jer... buat solat isthikarah... rasenyer itu jln terbaik... betul tak??

-----------------
MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah dapat Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1740
Posting: 56
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-07-03 15:59


berserahlah pada takdir...semoga org yg menyunting tue benar2 boleh membimbing kita ke jalan Allah

-----------------
Akal Setipis Rambutnya Tebalkan Dengan Ilmu,Hati Serapuh Kaca Kuatkan Dengan Iman,Perasaan Selembut Sutera Hiasi Dengan Akhlak


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 01:05


isk pening kepala gak klau jadi camtu...tak penah terfikir la plak...betul kata nur_hati,solat istikharah je lah yg sebaik2nya..knapa,nur_hati dah kena sunting ke?? heheh jgn marah ye..saya gurau jee...


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

centella_asiatica
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 657
Posting: 44
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 08:16


Nak tambah sikit...sekadar cetusan idea yg tak seberapa...

Hhmm....saya rase...selain drpd solat ishtikharah....perlu juga diusahakan utk tahu latar belakang lelaki tue...buatlah siasatan....minta pertolongan kawan-kawan perempuan yg lain...atau mak-mak menakan....mana tahu kalau-kalau ade diantara diorang semua tahu tentang lelaki tue....ataupun diorang tahu latar belakang family si lelaki tue.

Tapi kalau dah siasat...tak tahu juga....maka bersarahlah pd Allah SWT....moga-moga Allah menunjukkan sesuatu...samda lelaki tue sesuai atau tidak


Bookmark and Share




  Member Information For centella_asiaticaProfil   Hantar PM kepada centella_asiatica   Pergi ke centella_asiatica's Website   Quote dan BalasQuote

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 08:17


asalamualikum........


isy...... baiduri_aiman nie.... ke situ pulak... mane ade lg... mude lg... tak cukup matang lg.... sabar dulu.... hehehe...... klau ade jodoh tak ke maner........... hehehe...........

sajer... sekadar berkongsi pendpt dgn sahabat semua......... jgn salah sangka erk............




-----------------
MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah dapat Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 09:48


waalaikumussalam...

entahla .. takde pengalaman.. tunggu jugak rombongan misteri.. hahaha

bak kata centella tu, wat istikharah.. pastu siasat lagi.. pasang spy sorang.. lainlah kalau yang meminang tu memang dah kenal keluarganya..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 28-07-03 10:26


Rombongan misteri..pilihan keluarga kan Hanan..hehehee..Tapi best gak disunting org yg tak dikenali..syaratnya baik akhlak dan pekerti seperti dituntut Islam..

* Seandai dirinya tercipta untuk ku Rela ku menjadi miliknyaa...*

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 10:50


hmm ntahla tak penah terpikir.tapi kalo datang ape nak buat yerk?hmm

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

mujahidahsolihah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 29
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 12:20


ahaks...x yah pk la lagi psl ni ida..kite kecik lagi..ahaks...just wait n see...kot bebetul terjadi gituh ...pepandai jerk la..ikut cara yg dorg ckp. solat istikhoroh...siasat ...

-----------------
ReMaJa Du'At PeMBeLa MaRtAbAt UmMaH


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidahsolihahProfil   Hantar PM kepada mujahidahsolihah   mujahidahsolihah's MSNM Number Is niksolihahmujahidah   Quote dan BalasQuote

aiz
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 167
Posting: 12

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 15:06


Assalamualaikum..
andainya diri ini disunting...susah tu,klau kita kenal tak per jugak,yg penting solat istikharah mohon pada Allah sambil tu cuba kenali latar-belakang si dia...rasanya klau pilihan keluarga insyaAllah baik jugak utk diri kita ni.


Bookmark and Share




  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   aiz's MSNM Number Is ramadhan_eza@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 17:51


assalamua'laikum ))

hehe.. rombongan misteri ekk.. )) ok.. best sebenarnya.. satunya.. kita dok le.. terkial kial nak tau.. sapela.. jejaka idaman tu.. )) mana la.. dia @ ahli kuarga dia jumpa kita.. )) tapinya.. yang buat tak bestnya.. kalu dah ade special.. time ni le drama air mata darah jadik.. )) lelebih kalu yg mai tu sikit punya bagus dari yg dah ada... )
tapinya.. istikharah kene buat gak... sebabnya.. takut takut.. akhirnya.. yang dikejar tak dapat.. yang dikendong keciciran.. semua sekali ngan yang dah dalam tangan, kawin ngan orang lain. takde jodoh le akhir kisahnya....

* hanya ALLAH yang tahu.......

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-03 22:00


ehem .. assalamua'laikum

cam best jer... kalo kena camgitu ...ihihihi
suspen aper !!
semuanya rencana Ilahi .... mungkin dia jodoh diri
chewahhhh

-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 10:07


assalamu`alaikum

erm terusik pula dgn apa yang nurkamar cakap..dulu pun dah dengan suami (baru kenal-kenal keluarga and so on)..suami cepat sikit, bulan 12 dtg merisik pada akak, whether dah berpunya dan datang bertanya pada family, sama ada boleh ke berhubung...? sedang-sedang elok, dah istikharah semua, ada pulak orang lain merisik..dlm diam, merisik pada mak.. "si mar tu dah ada yang punya ker..?" waktu nih, macam jadi drama juga, sama-sama makan hati..suami dan kita sama-sama masih belajar. orang yang merisik, doktor pun ada. last-last, buat decision, "mak, kak long dah buat istikharah & i truly believe this is my husband to be. inilah jodoh. biar susah senang bersama.."

Alhamdulillah, walaupun suami belum bekerja tetap even, bukannya warganegara, I'm truly blessed to have a husband like him

-rindu zaujan -


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

centella_asiatica
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 657
Posting: 44
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 16:22


Ermm.....drama menyayat hati & mengalir air mata??...ish ...takutnye

Harap-harap....dijauhkanlah saya ni drpd mengalami kisah "mengalir air mata" ni.....mmg sedihlah kalau terjadi....khususnya siapa yg masih dlm bercinta tetapi belum bernikah....tambah lagi kalau yg dtg tue org berada pulak....lagi teruk kalau mak pun mata duitan.

Moga tiadalah lelaki yg berani melamar tindih perempuan yg dah bertunang....kalau ade juga lelaki cam nie...tak tahulah...mmg extremely jahil dlm agama betul...dan selayaknya tidak diambil jadi suami.


Bookmark and Share




  Member Information For centella_asiaticaProfil   Hantar PM kepada centella_asiatica   Pergi ke centella_asiatica's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1740
Posting: 56
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 00:48


macam mana agaknya...bila kita dah pasang angan2 sendiri,dah bercinta sakan ngan dia,merancang itu ini ngan dia..dan mmg itulah pilihan kita......tp kawin ngan org lain....ish,takut lak...

-----------------
Akal Setipis Rambutnya Tebalkan Dengan Ilmu,Hati Serapuh Kaca Kuatkan Dengan Iman,Perasaan Selembut Sutera Hiasi Dengan Akhlak


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

izamuslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2123
Posting: 5
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 18:16


Assalamualaikum....

Bila sekali pikir best gak kalau kita tak kenal bakal husband kite sbb trill tuu ader,yalah kite mesti suspen..nak tau sape kah dia yg sudi menyunting kite tuu...pas tuu bila dah kawin,tentu alam r/tangga tuu lebih mencabar kan?masing2 berusaha untuk saling kenal mengenali....

Bila pikir banyak kali plak,takut pun ader...mane ler tau kalu si dia tuu..indah kabar dari rupe ya tak???

Tapi bile sejenak terfikir dan renung2,bukankah setiap kejadian yg didatangkan Allah tuu ader kebaikan dan keburukannya,baruler adil kan???

Walau ape pun setiap ketentuan Tuhan ader tersembunyi hikmat yg pasti akan kita sedari cuma lambat atau cepat ajer.......

Allahu'lam...


-----------------
Malumu mahkota yang tak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang menyerah diri


Bookmark and Share




  Member Information For izamuslimahProfil   Hantar PM kepada izamuslimah   Quote dan BalasQuote

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 23:05


assalamualaikum...

emm... betul jugak kate izamuslimah tue... setiap drpd kejadian yg menimpa kite ade hikmah di sebaliknyer....

Moge2 kite jumpa akn hikmah yg Allah nak tunjukkan andai perkare ni terjadi pade diri sendiri erk..

wallahua'lam....

-----------------
MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah dapat Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-03 23:50



a'kum...

erm.. nis sdg alami situasi nie... minggu lepas, org dtg merisik.. malu x tau nak kata.. tp family tlg rekemenkan.. dah kenal rupa paras orgnya, cuma x kenal ati budi gie.. familynya insyaAllah baik... tp pd masa yg sama nis ada tersuka pd org lain.. tp tiada kepastian... tidak mengenal rupa, tp tau serba skit pribadinya.. kenal di alam cyber...

jd, skarang nie, nis jd keliru nak pilih yg mana.. dah solat istiqarah, masih blum dpt jwpnnya.. mungkinkah bukan deduanya.. atau masih ada kekurangan dlm solat tsbt.. penin pk...errrmmm..




-----------------
~ jangan dinantikan hari esok, kerana esok tak menjanjikan apa²... walaupun esok masih ada, tapi tak sapa tahu esok untuk sapa ~


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 10:14


wa`alaikumussalam warahmatullah

buat nis, solat istikharah nih, banyak petunjuknya..bukan setakat dalam mimpi jer..akak dulu pun, pernah solat istikharah untuk jodoh. first time buat. hati rasa tak tenang..go on. sampai dekat 2 minggu pun, dalam hati terdetik bukan..padahal sebelum tu, tak suka ataupun benci kat org tu..bila buat untuk jodoh dgn husband, buat rasa tenang, makin buat, makin tenang. then buka al qur'an, mata tertancap dekat ayat yang maksud baik (cth, kisah nabi ker..kisah syurga ker)..kalau maksud kurang baik tu, cerita syaitan ke, penghuni neraka ker..3 kali buat cam tu, and positive..

bila dah yakin, accept suami, dan lepas tu orang datang tanya pun, kita tetap utuh dgn pendirian ..ingat nis, waktu ada hubungan la yang paling menguji

moga kita semua berada di bwah redha dan kasih Ilahi


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

wardah_iium
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 120
Posting: 50
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 12:25


Pada ana...kalau benda tu terjadi kat ana...ana akan selidik latar belakang dia dulu...kalau dia seorang yg baik..ana terima aja..

Lagipun....kita x boleh tolak lamaran lelaki soleh..kan??


Bookmark and Share




  Member Information For wardah_iiumProfil   Hantar PM kepada wardah_iium   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» AnDaI DiRi InI DiSuNTInG....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.070803 saat. Lajunya....