Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
BANYAK DIAM TIDAK SEMESTINYA BODOH,B ANYAK CAKAP TIDAK SEMESTINYA CERDIK, KRN KECERDIKAN ITU BUAH FIKIRAN, ORG CERDIK YG PENDIAM LEBIH BAIK DR ORG BODOH YG BANYAK CAKAP
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
a'kum,
salam ukhuwwah buat semua.semoga kita semua berada di dlm limpahan rahmatNya...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 2 jam, 59 minit yang lalu
Laurenjoy: 29 hari yang lalu
jackurban: 30 hari yang lalu
porkalwais: 30 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: JK Kedah...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JK Kedah...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh JK Kedah...

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 10:30


assalamualaikum...
syukran pada ukhtie semua...
ana tak kisah nak buat pada bila2 saja..sebab ana rasa sekarang semua IPT sedang bercuti..lagipun bukankah tak lama lagi akan ada pelarasan cuti semua IPT.
tapi, cuma satu je yg ana nak beritahu ana nak mintak maaf kalau respon ana lambat sikit sebab ana kat kampung...jadinya, ana mengalu2kan sebarang cadangan...ana akan usahakan dengan sahabiah yg lain ttg tempat dan urusan yg lain...
itu sahaja..
apa2 hal..boleh kontek nom phone ana kalo ada sebarang cadangan yg sememangnya boleh kita lakukan...
wasalam...
* pada yg nak buat meeting ttg Aidil fitri kalau perlukan tenaga ana dan sahabiah yg lain silakan...

-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 15:59


waalaikumussalam kak ismi_safiza..
rasanya better klau kita rancang sesama muslimah sbb klau nak tunggu join ngan muslimin ntahla..xde berita apa2 pun setakat la ni...ramai lg muslimat kedah kat sini yg blum join topik nih...oklah,apa kata klau akak mulakan dulu..cadanglah apa2 yg patut..nanti kitorang tambah2.


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 10:52


assalamualaikum.
oklah menjawab persoalan baiduri_aiman,
akak mencadangkan supaya gaht nie kita lakukan selepas raya, paling lewat pun pada cuti sem semua univ iaitu cuti pertengahan semester 2 nie.
tempat dicadangkan kat alor setar dan kalau diizinkan akak akan gunakan bas uum untuk angkut muslimat ke uum, buat join aktiviti dgn kolej di uum.
antara aktiviti yg dicadangkan adalah :
1. pertukaran hadiah sesama muslimat
2. kutipan derma berupa wang atau buku2 untuk disalurkan kepada rumah anak2 yatim
3. muhasabah diri- kalau dapat akak akan berurusan dgn pihak Masjid Sultan Badlishah

kalau ada sebarang cadangan bolehlah diutarakan.
apa yg akak listkan ituhanyalah cadangan, mungkin muslimat sekalian ada cadangan yg jauh lebih menarik, silakan.

wasalam


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

akilah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 2698
Posting: 2
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 22:54


assalamualaikum..
ana setuju jer dengan rancangan2 daripada sahabat2 semua..tak kira apa pun dan dimana jua perjumpaan ini akan dilakukan..bagi ana..insyaallah..ana boleh ikut serta...
macammana ngan sahabat2 drp kedah yg lain?takkan hanya kita sahaja yg mengetahui tentang program ni..


Bookmark and Share




  Member Information For akilahProfil   Hantar PM kepada akilah   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 13:18


assalamualaikum..
terima asih pada sokongan semua,
ana amat menharapkan agar program ini akan berjlan dengan jayanya.
ana mintak maaf seandainya ana tidak dapat aktif utk 2 minggu yg akan datang nie kerana ana akan masuk ke kampus semula.
sebarang cadangan amatlah dialu2 kan,
wasalam

-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zujlahabidah
WARGA RASMI
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1391
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 12:38


Assalamualaikum...bagus rancangan tu.Tp bila dan di mana? Ana sedia memeberikan khidmat jika diperlukan.Ana student lg.Ana cadangkn supaya JK ni diadakan pada masa cuti semester nanti.Ana dengar2 cuti d antara semua 'u' akan diselaraskan.Senangla sikit,semua boleh datang,INSYA-ALLAH.


Bookmark and Share




  Member Information For zujlahabidahProfil   Hantar PM kepada zujlahabidah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 12:19




Harap dapat maklumkan sebarang perkembangan terkini..
wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 21:05


assalamualaikum...
ana ada satu perkara yg nak diberitahu. semalam meeting kolej bank muamalat telah diadakan, dan kami telah bersetuju utk mengadakan program dgn hanan.com.my(jejak kasih)...satu perkara yang menggembirakan ana dan ana juga mengharapkan semua juga ahli komuniti.
JK akan diadakan pada cuti semester ini dan bertempat di uum dgn kerjasama Kolej Bank Muamalat UUM.
pihak MT KOlej akan menyediakan satu proposal dlm masa yg terdekat ini dan juga senarai AJK bg pihak kolej bank muamalat uum. manakala bagi pihak hanan.com.my ana amatlah mengalu2kan sebarang penyertaan sebagai peserta dan juga AJK.
antara yg telah memberikan nama adalah :zujlahabidah,baiduri_aiman,UsTaZaH_CuTe,akilah,KakYong,nur_tinta,cahaya_mataku
mungkin ada yg lain tapi ana tak dapat nak letakkan nama lagi di sini.
pada yg berminat silalah letakkan sebarang nom kontek ataupun email anda utk dihubungi.
sekian wasslam








Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 11:26





kalau ada tarikh yang lebih detail muingkin senang nak anggarkan free atau tidak..
nampak menarik..
syabas kepada yang berusaha.. nanti khabarkan lagi perkembangannya
hantarkan pada ana ye satu salinan proposalnya

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 12:58


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam Syawal buat semua..
lama tak jenguk disni..

alhamdulillah..nampaknya satu program yg menarik tlh dirancangkan dgn kerjasama pihak luar..tahniah diucapkan.

ana nak tanya skit..program bersama bank muamalat ni bagaimana bentuknya? kem motivasi ke bakti siswa atau sebagainya? insyaAllah..ana akan cuba mambantu selagi terdaya utk sama-sama menjayakan program ni.

Harapnya..tarikh program yg akan dijalankan tidak clash dgn tarikh MEGA JK 2004 yg akan diadakan pd cuti persekolahan dan semester pd pertengahan bulan Mac 2004 nanti iaitu antara 13-21 Mac

'ala kulli hal..moga urusan dan usaha ini dipermudahkan..insyaAllah..

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 17:10


a'kum..
em.. bleh ana join..
ana warga uum..
dok kolej bukit kachi..
ukhti.. safiza..ana sedia membantu.. ape yg termampu..
ana x sempat nak tgk profil ukhti safiza..
okla.. time up..
wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 12:43


assalamualaikum...
konsep yg ingin dibawa dlm program bersama antara komuniti hanan.com.my dgn kolej bank muamalat uum adalah lebih berbentuk mesra masyarakat. maknanya besar kemungkinan ahli komuniti akan dibawa bersama2 dgn peserta kolej ke salah sebuah rumah anak2 yatim di kedah ini untuk meraikan mereka, menjalankan program seperti mesra adik-kakak angkt, didik dan muhasabah.
ttg program ini, ana harap semua bersabarlah kerana proposal masih dlm perancangan. segala kesulitan amatlah ana kesali..
*perjumpaan dengan ahli komuniti hanan.com.my yg berada di uum? ada sesiapa yg boleh kemukakan tarikh yg sesuai.kalau ada ahli komuniti yg berada di kedah yg ingin join silakan.

wasalam

-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

SaiyidahNafisah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.08.2003
Ahli No: 2286
Posting: 4
Dari: bumi

somalia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 13:18




syukran kepada adik2 uum dan lain2 yg bertugkus lumus menjayakan gath ini. akak sebagai bekas siswi uum sangat berharap dapat berjumpa dgn sahabat semua di sana insyaAllah.

kolej bank muamalat ni, kolej baru agaknyer yer? masa zaman akak blajar dulu lum wujud lagi kolej ni..


Bookmark and Share




  Member Information For SaiyidahNafisahProfil   Hantar PM kepada SaiyidahNafisah   Send ICQ Meesage To SaiyidahNafisah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-03 14:20




macam seronok je ek program ni... tahniah dan terima kasih byk2 adik ismi safiza yg sudi menjadi penganjur utk program ni... sambil berprogram, ssambil promote komuniti kite ni ek... bagus... terima kasih skali lagi dari akak... akak teringin gak nak join, tapi bile agaknye program ni nak dibuat rangcangnye ek??? kalau takde ape2 hal, akak nak jugak join skali... sambil berprogram, sambil berukhuwwah ngan ahli2 komuniti.... ape pon, syabas dan time kasih byk skali lagi kepada ismi... seoga berjalan lancar dan sukses...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 16:12



kolej bank muamalat adalah nama baru. dulu ia dikenali dgn nama kolej aseania...jiran kolej nie adalah kolej yayasan al-bukhary. klej bank muamalat adalah satu2nya kolej yg penghuninya adalah mahasiswi uum. terletak nun jauh sikit daripada kolej lain di laluan A, dan B. kolej ini terletak di laluan C. dekat dengan pusat ko-k uum,
insyaAllah, harap2 x-siswi uum walaupun yg dah grad sudi-kanlah jenguk adik2 kat uum nie,
semoga website ni menjadi penjalin ukhwah dan mahabbah wa rahmah dgn semua muslimat...
*terbaru: tarikh JK dlm bulan 3, lepas final exam uum.

-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zujlahabidah
WARGA RASMI
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1391
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 23:29


, ukhti Safiza.
Ni email ana([email protected]).Klu ada apa2 bgtaula ya.Insya'Allah,klu ana ada kelapangan ana akan bantu selagi ana termampu.


Bookmark and Share




  Member Information For zujlahabidahProfil   Hantar PM kepada zujlahabidah   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 845
Posting: 13
Dari: Pulau Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 01:45




ana ada satu cadangan yang agak menarik juga...

kat Sungai Petani ada kelas agama yang dijalnakn di Hotel Swiss Inn...

Kelas agama itu selalu dihadiri oleh ustaz2 dan ulamak terkenal juga...

ia diadakan pada setiap hari Jumaat dari jam 9.00 pagi hingga ke 11.00 pagi....minuman di sediakan...

so kalau jd JK ini ramai2 dijemput ke kuliah tu....meriahlah lagi...

wallahhua'lam

-----------------
Supaya diri ini menjadi yang terbaik untuk yang terbaik dan moga aku tidak melalaikan Hak Allah S.W.T...insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 2893
Posting: 41
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 09:31




BUAT KAT UUM..BILER ...???

WASSALAM


Bookmark and Share




  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Pergi ke wafie's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 18:03



insyaAllah lepas final...


-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

excellent
WARGA RASMI
Menyertai: 29.07.2003
Ahli No: 2102
Posting: 3
Dari: sintok

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 10:33


insyaAllah, klu takde aral,sy join...


Bookmark and Share




  Member Information For excellentProfil   Hantar PM kepada excellent   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» JK Kedah...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081191 saat. Lajunya....