Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
gambar ni dgn rakan-rakan di UTP sewaktu semester pertama.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 jam, 27 minit yang lalu
nishazainal: 6 hari yang lalu
sarahhanee: 11 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: Perfume kesukaan anda??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Perfume kesukaan anda??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Perfume kesukaan anda??

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 20:35


assalamualaikum kawan-kawan semua....pastikan niat kita itu betul bila pakai perfume itu....tapi ana pakai depan hubby saja....keluar pergi memana tak pakai pun...:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 05-04-06 18:01


Hmm, strawberry perfume agaknya. Baunya wangi sikit saja. Tak bau sangat, natural lah kiranye, :-di


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

kegembiraanygmulia
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 6497
Posting: 85
Dari: di atas bumi Allah s.w.t

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 15:55


ana pun suka perfume yang ada diffuse kan bau buah-buahan dalam dia....tak pening bila dipakai...=)


Bookmark and Share




  Member Information For kegembiraanygmuliaProfil   Hantar PM kepada kegembiraanygmulia   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 09:20


amboi2 hanny, bukak kedai pefume pula eh:)
jie suka pefume lembut2,sekarang suka bau pefume yang manis2 buah....
emmm, best baunye:)


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 10:51


masa sekolah dulu selalu pakai abang punya, White Musk - Body Shop, suka calit kat tudung sikit, tapi baunya tahan lama, dah basuh berkali kali pun bila seterika tudung mesti terbau..

Zaman remaja bila ada duit lebih sikit beli minyak wangi, Giorgio Armani (beli sebab botol dia cantik dan warna PURPLE) tapi sebab pakai sikit, bertahun tahun tak habis habis, beli botol besar tapak tangan tapi sampai 5 ke 6 tahun baru habis..

Dulu minat juga kat Romance (ralph laurence) tapi sekarang minat kat Miracle dari Lancome.. (beli yang tipu punya) beli yang ori tak mampu! tapi wangi tetap sama....


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

finas
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2006
Ahli No: 6535
Posting: 14
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-06 01:06


hehe...
ana pakai shurah saja..
senang..
kat kedai runcit pun ada jual..
tapi jarang la pakai..
nak pakai bila dah aktvti lasak saja..
hehe..paham2 la..takut nanti semerbak pula bau badan..


-----------------
muslimah sejati..
malunya mengatasi perawan..beraninya mengatasi pahlawan..cintanya bukan pada gambaran..rindunya bukan pada pertemuan..pabila hatinya tersirat kejujuran..


Bookmark and Share




  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-04-06 11:30


escada best bau:)..mahal, tapi puas hati.
tapi selalu pakai avon.macam-macam ada....
emm, paling best avon apa eh?
women, haiku, far away...


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 12:53


amboi jie...promote escada ek?? hehehe...kita pun nak promote juga la...kawan-kawan semua try la pakai davidoff...wangi dan sweet saja bau dia...kalau avon pula...try pakai tomorrow...the latest perfume dari avon.....kawan-kawan semua kalau ada perfume yang lagi wangi...share la dengan kami ok...tapi pastikan jangan pakai terlalu kuat dan sampi terhidu oleh kaum adam pula ok...ana pakai untuk hubby saja...:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 14:18


try la pakai eternity women & ephoria....pasti antunna semua suka dengan bau dia....selamat mencuba!!


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 15:36


Pada 15-04-06 11:30 , jiejot posting:

!!! QUOTE !!!

escada best bau:)..mahal, tapi puas hati.
tapi selalu pakai avon.macam-macam ada....
emm, paling best avon apa eh?
women, haiku, far away...


jiejot, kawan akak ada pakai perfume avon baru, tapi tak la baru sangat, surrender.. memang surrender baunya, wanginyaaa... tak payah beli perfume, bedaknya saja dah wangi bangat... tapi, bedak untuk lelaki surrender lebih wangi dan lembut berbanding dengan bedak untuk perempuan surrender.. hairan juga..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 19:55


akak minat surrender ek...pernah juga beli tapi pastuh bagi kat akak angkat sebab masa itu tengah truk morning sickness...so tak boleh nak bau...tapi perfume avon yang wangi...pur blanca & women of earth...ada lagi 1 wangi tapi dah tak ada...true heart...ingat lagi tak?? botol color purple....:(



Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

TalifulQulb
WARGA RASMI
Menyertai: 22.01.2007
Ahli No: 7246
Posting: 17
Dari: ~::Gombak::~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 18:52


Pada 02-06-03 09:03 , mawarputih posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pakai juga perfume... tapi bila time solat dan nak study kat bilik. rasa segar sikit... Haruman yang ana suka ialah haruman bunga mawar. Lembut saja baunya... dan yang lebih utama... tak ada campuran alkohol. Itu yang lebih penting...
Apapun... ana setuju dengan kata-kata Ubaidillah...... kalau nak pakai perfume itu... kena jaga jangan samapai dihidu oleh muslimin. Takut mata2 yang menoleh kerana haruman yang dihidu itu akan jadi zina pulak. Seperti hadith Rasulullah saw yang bermaksud...:

"mana-mana perempuan yang memakai bau2an kemudian dia keluar melintasi kaum lelaki ajnabi agar mereka tercium baunya, maka di adalah perempuan zina, dan setiap mata yang memandangnya adalah zina..."

Wallahu Subhanahu Wata'ala A'lam....


ana setuju dengan pendapat saudari mawarputih ni.....bagi ana pula...selagi kita tidak mempunyai masalah bau badan yang tidak menyenangkan mana-mana pihak..sebaik2nya elakkan daripada menggunakan perfume...ini sebagai langkah berjaga-jaga agar kita sentiasa mendapat barakah dalam hidup...
Alhamdulillah ana tidak mendapat masalah badan berbau yang tidak menyenangkan mana-mana pihak..sebab itu kebiasaanya apabila ana ingin melakukan gerak kerja atau aktiviti-aktiviti diluar,ana sering memakai bedak yang tidak terlalu wangi tetapi mengandungi sedikit bau yang diharapkan dapat mengalas bau yang tidak senang dari badan..

kadang-kadang ana risau jugak,bila ana salam dengan abang2 ana,bau minyak attar dari mereka tu, melekat kat ana..hehehe...

jadi, sebaiknya kalau kita boleh elakkan daripada memakai dekat luar kita elakkanlah ye..
Kalau kat dalam rumah tu,memang ana selalu saja pakai...buang tabiat ke?..takpun...ehehheeh


-----------------
.::Love ALLAH always^_^::.


Bookmark and Share




  Member Information For TalifulQulbProfil   Hantar PM kepada TalifulQulb   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 6293
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 10:29


far awayyy~~~~~~~~~~~~~


Bookmark and Share




  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurilham7
WARGA RASMI
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 5903
Posting: 16
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-02-07 03:03


macam2 jenama perfume anda pakai.......semua saya tak pernah dengar...huahuaua....sebab saya tak pakai perfume...saya ni kalau bau yang wangi sangat nanti pening kepala...lepas itu nanti mesti bersin2...


Bookmark and Share




  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

abadaa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 6619
Posting: 42
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-02-07 13:26


Assalamualaikum...
saya pun tak pakai perfume...
setakat deodoran saja..

tak berani la...

dulu pakai perfume, ada yang tegur wangi..
takut pula kalau terbau dek kaum adam..

tapi seronok dengar cerita-cerita masing2....
macam2 jename ada...=)


Bookmark and Share




  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

sufeyna
WARGA RASMI
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 7357
Posting: 19
Dari: aLam FaNa

maldives   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 17:23


dah kawin nanti baru nak wangi2...:) tapi time tu payah la...mesti terkial2 cari jenama perfume mana paling sesuai sebab sebelum ni tak pernah ambil tau pasal perfume :di


Bookmark and Share




  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga89
WARGA RASMI
Menyertai: 10.01.2007
Ahli No: 7215
Posting: 19
Dari: malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 09:47


hu

seumur hidup tak pernah ada prfume

pakai pernah

tapi tak minat pakai prfume

boleh ke pakai snanye??


Bookmark and Share




  Member Information For setanggi_syurga89Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga89   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 14:26


escape for women... Perfume ana ni lau jauh xbau...lau dok dkt2 dengan ana baru bau...biasanya perempuan la yang dok dekat dengan ana...
Kile boleh pakai perfume tapi tak boleh bagi "SEMERBAK HARUM" sampai bila limpas orang pun boleh bau sebatu... ;-)


-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

aisha_maria
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 7453
Posting: 23
Dari: MaDiNaH MuNaWwArAh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 18:01


perfume ni ada alkohol ke??


Bookmark and Share




  Member Information For aisha_mariaProfil   Hantar PM kepada aisha_maria   Quote dan BalasQuote

cintarashidah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 3508
Posting: 11
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 17:42


Estee Lauder


Bookmark and Share




  Member Information For cintarashidahProfil   Hantar PM kepada cintarashidah   Pergi ke cintarashidah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Perfume kesukaan anda??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.083532 saat. Lajunya....