Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-10-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk menjamin kejayaan, bertindaklah seperti tidak akan gagal

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sheikhengku11
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13694

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Dari Galeri
time ni tengah nak beli kamera. tokei kedai yang amikkan gambar..tu yang tergelak tu..erm Kalau ada kawan-kawan yang kenal. mesej lah eh...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
Sheikhengku11: 18 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: Purdah / Niqob


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Purdah / Niqob

Please Mendaftar To Post


Oleh Purdah / Niqob

mashunah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 4435
Posting: 29
Dari: Kajang, Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-02-12 11:35


Assalamualaikum para muslimah sekalian,

saja nak tahu ada tak sesiapa di sini yang memakai purdah / niqob? :-)

Kalau ada, bolehlah share experience.. sebab sekarang dah ramai muslimah memakai niqob.. tapi nak tau experience sahabat-sahabat semua dari segi kerjaya, pengurusan keluarga especially anak-anak kecil dan juga material niqob yang digunakan.

Ana juga ada supply purdah / niqob 3 lapis khas untuk para muslimah dan sedang buat promosi harga offer juga..

Boleh klik di sini, http://hudanur.com/galeri/category/view/41

Wassalam...


-----------------
Dapatkan koleksi busana muslimah seperti jubah, blouse, tudung bidang 60 dan juga purdah / niqab di HUDANUR.COM


Bookmark and Share




  Member Information For mashunahProfil   Hantar PM kepada mashunah   Pergi ke mashunah's Website   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-12 21:45


Assalamualaikum

dulu pakai purdah masa masih kerja dengan swasta. Boss tak kisah sebab boss pun pakai purdah juga. Dalam setahun dua juga pakai. Experience? Ada manis dan ada pahit. Manisnya bila sentiasa selamat kalau pergi ke mana, rasa selesa sangat. Pahitnya sebab dipanggil ninja... Hehehe... tapi tak kisahla ninja pun ninja lah. Asalkan kita buat benda betul. sekarang tak pakai dah sebab kerja government.... Teringin juga nak pakai kat luar. Tengah cari kekuatan untuk pakai kat luar. sekarang kalau pakai purdah pun pakai masa time keluar masturat saja... Nanti kalau saya nak beli purdah saya kontek ukhtie payah :)


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

mrskhan
WARGA RASMI
Menyertai: 22.05.2012
Ahli No: 13462
Posting: 1
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-12 16:57


Saya mula pakai Januari lepas. Sebelum tu saya baru pakai hijab sebulan lebih. Sebelum tu saya tak suka hijab, tak suka tutup aurat, tak langsung faham agama. Alhamdulillah bila hijrah, saya rasa pakai niqaab adalah perkara yang paling buat saya rasa selamat, lebih-lebih lagi bila tak berjalan dengan suami. Di pejabat (kolej swasta) saya dilarang berniqaab, jadi saya pakai surgical mask, tapi tak selesa. Saya pakai niqaab sepenuh masa di luar. Sungguh ajaib, perasaannya seolah-olah saya terlindung daripada segala kejahatan. Sisters, cuba lah sekali kalau nak tau apa rasanya. :)


-----------------
The Prophet (PBUH) says: 'lah darar wala dirar' or 'Let there be no harm or reciprocating harm.' (40 Hadith of Imam Nawawi(ra), no.32)


Bookmark and Share




  Member Information For mrskhanProfil   Hantar PM kepada mrskhan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.056536 saat. Lajunya....