Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-08-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
ilmu tanpa amal itu gila, amal tanpa ilmu itu sia-sia. usah bimbang jika diri sudah tidak dihargai, tapi perlu bimbang jika diri sudah tidak lagi berharga.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Nuri2017
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13690

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Dari Galeri
Ahlan Wasahlan WaMarhaban Bikum...
Salam harmonis dari ana.

  Yang Masuk Ke Sini
Nuri2017: 7 minit yang lalu
nishazainal: 2 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: Adakah masalah ini berkaitan dengan makhluk halus?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» Adakah masalah ini berkaitan dengan makhluk halus?

Please Mendaftar To Post


Oleh Adakah masalah ini berkaitan dengan makhluk halus?

Hanani_muslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 07.03.2010
Ahli No: 11966
Posting: 3
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 21:55


Assalamualaikum w.b.t...Kawan saya bernama Syafiq...Dia selalu mimpi seorang perempuan yang selalu menolong dia....dalam mimpinya,ketika dia jatuh ke dalam gaung, perempuan tu yang selamatkan..ketika nak dilanggar kereta, perempuan tu selamatkan....ketika sakit, perempuan tu menjaganya..dan dalam mimpinya....perempuan tu bahasakan dirinya "ibu angkat"....tapi dia tak boleh nampak muka perempuan tu kerana bercahaya....Mimpi ini berulang2 sejak setahun ni.......Dan Syafiq mengakui dia tak ada sifat marah....Sejahat mana orang perlakukan dia, dia hanya tersenyum...Sifat marahnya dah hilang sejak 11 tahun yang lalu....Yang terbaru, syafiq menemui geliga embun, bulat di atas katilnya......Dan sekarang geliga tu masih syafiq menyimpannya....Jadi, apakah sebenarnya yang Syafiq alami ?Bantulah saya....


Bookmark and Share




  Member Information For Hanani_muslimahProfil   Hantar PM kepada Hanani_muslimah   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-06-10 16:39


salam

seriau juga kalau jadi macam ini.. macam ada pendamping.. ada amalkan ilmu apa-apa ke.. (sorry to ask) seelok2nya berjumpalah dengan ustaz.. jangan pendam lama-lama benda-benda macam ini..takut jadi lain pula


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Hanani_muslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 07.03.2010
Ahli No: 11966
Posting: 3
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-10 10:52


Dengan jujur...syafiq tak ada amalkan ilmu apa-apa.....


Bookmark and Share




  Member Information For Hanani_muslimahProfil   Hantar PM kepada Hanani_muslimah   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-06-10 20:13


Pada 12-06-10 16:39 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

salam

seriau juga kalau jadi macam ini.. macam ada pendamping.. ada amalkan ilmu apa-apa ke.. (sorry to ask) seelok2nya berjumpalah dengan ustaz.. jangan pendam lama-lama benda-benda macam ini..takut jadi lain pula


yup, saya setuju..bawaklah berubat dengan ustz2....spy tidak menjadi apa-apa yang tak diingini...
"mencegah lebih baik dr mengubat...


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

Qamarina
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2010
Ahli No: 11845
Posting: 30
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 13:10


Assalamualaykum,a
Q tak berapa pandai dalam soal sebegini,sikit sikit tu boelh lah.Kalau dapat pergi lah ke darul syifa atau yang seangkatan denganya untuk melakukan scanning.Dulu ada juga kawan Q yang ceritanya lebih kurang sama,selepas scanning baru tahu ada saka yang diturunkan melalui nenek tanpa disedari.Selepas nenek meninggal,saka yang tiada perumah telah memilih cucu yang secara kebetulan menyimpan barang lama pemberian nenek.Setelah menduduki rumah baru,maka terjadilah kisah kisah ajaib yang manusia tidak boleh melakukan selain makhluk jin.


Bookmark and Share




  Member Information For QamarinaProfil   Hantar PM kepada Qamarina   Pergi ke Qamarina's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 15:47


yeah... jumpa pakar yang diiktiraf dalam agama kita, Islam...

JAUHI, dari berjumpa bomoh... syirik 2


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 16:18


ye, betul tu, dikhuatiri saka, jadi sebelum terlambat, pagi lah scan dan buang


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

Aisyah2013
WARGA RASMI
Menyertai: 15.09.2013
Ahli No: 13701
Posting: 3
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-13 05:55


Sekadar renungan kepada semua muslimah.

Dari Abu Tha'labah berkata: Rasulullah SAW bersabda :
"Jin itu mempunyai tiga jenis: Satu jenis yang mempunyai sayap dan berterbangan di udara, satu jenis yang berbentuk ular dan anjing dan satu jenis lagi yang berpindah randah."

Jin yang berpindah randah seperti yang disebutkan diklasifikasikan sebagai jenis jin yang menjadi saka disebabkan jenis jin ini yang mampu berpindah randah dari satu keturunan ke satu keturunan di bawahnya.

Saka adalah jin yang telah duduk dan menguasai tubuh manusia yang sudah sekian lama sehingga sebati dengan diri manusia tersebut. Ianya berlaku samada seseorang itu sedar atau tidak kerana ianya diwarisi dari keturunannya atau amalan kebatinan tertentu atau melalui mimpi mendapat sesuatu.


Bookmark and Share




  Member Information For Aisyah2013Profil   Hantar PM kepada Aisyah2013   Pergi ke Aisyah2013's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.059758 saat. Lajunya....