Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jatuh kita pada hari ini bukan untuk mematahkan semangat dan harapan tapi pendorong kita dihari kemudian..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
salam ukhwahfillah dari kami bertiga....

~~seErat sImpulan SeInteam Ukhwah~~

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu
nishazainal: 5 hari yang lalu
sarahhanee: 10 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 6 Of 7

Go To Page: 1 · 2 ... 5 · 6 · 7  
Jump To Page:

Oleh OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 11:41


Pada 10-10-09 22:07 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-09 21:23 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!



:berfikir:
:jangan: sedih..
tak payah cari sahabat yang tak boleh buat sahabat..
tokcik kan sahabat sejati, teman di maya... :-D :welcome:



ye tokcik ku huhu :-(
'pergi' kepada sapa yang sudi ye tak?
terima lah seadaanya... ;-)



terimalah seadanya yang terindah dilubuk hatimu
moga diketemukan dengan yang benar-benar SEJATI..


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 11-10-09 13:48


SALAM...
dah lama teman xmnjenguk laman portal ni,
dah berubah..makin cute hehe..
hdup sebagai student ni memang mncabar..ni lah org kata jihad.,
memang mnguji tahap ksabaran & keimanan...
dengan asgmen & program2..teman rasa macam klam kabut saja sem ni..
final exam pun dah dekat...tapi teman kena terima semua ni sebab teman yang pilih untuk mgharungi semua ni..
..dan dalam umur makin meningkat ni (22thn dah), prasaan dan hati ni dah jadi brcmpur2,..tengok kawan-kawan baik dah ada bf, hati ni pun rasa nak berteman juga..tapi alhamdulillah, hati ni masih tetapi dengan pendirian xbercouple sampai sekarang..tak dinafikan diri ni kagum dengan seseorang, tapi bia lah..dah brsedia untuk bernikah, baru boleh fikir pasal pasangan...sekarang ni bershbt adalah yang terbaik...


-----------------
"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaian..."


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 20:02


Pada 11-10-09 11:41 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!



terimalah seadanya yang terindah dilubuk hatimu
moga diketemukan dengan yang benar-benar SEJATI..



sejati...lalalala (tak ingat pula lirik lagu itu hihi)
Ameen...

orang memberi kita merasa,
orang dah beri kita tak bagi balik dah.. hihi :sopan:
semoga sahabat-sahabatku semua dalam rahmat Ilahi dunia dan akhirat insyaAllah... :welcome:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 12-10-09 09:06


Pada 11-10-09 14:56 , I_Luv_mySelf posting:

!!! QUOTE !!!

salam.....

apa pendapat anda, actually saya dah sedia dari mental dan fizikal

untuk mendirikan masjid,cuma dari segi material belum ada...

saya juga telah ada kawan lelaki boleh di kira rapat..

mak ayah masih tak tahu hubungan kami...cuma kami sudah

merancang ke arah itu..adakah ni di kira couple jugak?



Assalamualaikum
emm..kalau dah rapat dan siap dah rancang2 nak kawin ni..kira anda dah brcouple lah..kalau tak, takkan sampai tahap serius macam ni..
maknanya anda dah sedia dr segi batin tapi tak sedia dr segi zahir, betul tak?
pada pendapat saya..lebih elok bincang dengan family anda..itu lebih baik..
p/s: nak bagi pendapat lebih-lebih, saya pun hijau lagi..takut salah fakta pula :-D


-----------------
"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaian..."


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 19:35


salam...

mula-mula saya jawab persoalan iluvmyself dulu...

bila dah ada perancangan.. maka itu pun dah dikira ada pertautan... hati dengan perasaan... ayat mudah... dah memang berkapalan lah tu.. ehehehe :P

Kalau dah sedia mental fizikal.. jumpa mak ayah.. tetapkan apa yang patut.. ;)

alhamdulillah, habis syawal.. habis berjalan... habis juga lah segala macam kuih yang dalam bekas... alhamdulillah raya kali ni memang puas.. dapat bertemu lebih ramai 'kulaan' belah suami tercinta...lebih banyak jejak kasih belah saya... maklum.. dah berkereta... lega rasanya. tak perlu lagi menumpang sini sana.

syukur alhamdulillah juga suami dah selamat menjalani pembedahan kelmarin.. dalam kesibukan diri nak menghadiri kursus diseremban.. terpaksa membiarkan dia sendiri ke hospital.. terima kasih penceramah dan rakan rakan seperjuangan disana yang memahami kekalutan diri ni merempit 160kmj berhari hari. terima kasih juga buat keluarga yang sanggup menjadi 'batu loncatan' menggantikan aku untuk memberi semangat pada suami dihospital. terima kasih juga ALLAH kerana menenangkan aku, menghilangkan rasa lelahku untuk berkejar kesana sini setiap hari dan memudahkan segala urusan.hanya padaMU kupanjatkan rasa kesyukuran...

Alhamdulillah juga tamat kursus hari ni.. suami pun dah pulang kerumah... dan berita paling syok diterima...sekolah cuti mulai esok hingga selasa.

yabedabeduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

dan dan lah rasa segala sendi otot macam dah longgar. ehehehehehee :P


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 12:52


berhari hari cuba login di lappy.. tak lepas2... site lain ok sahaja

tapi bila tukar 'tempat'... lepas pula

*macam macam...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

I_Luv_mySelf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 09.10.2009
Ahli No: 11463
Posting: 23

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 18:06


salam...

nur kamar....terima kasih atas jawapan....

entah lah..saya pun tak tau lah...kami cuma cakap-cakap macam tu saja..

masing-masing masih study..duit masih tak ada..actually, saya tak nak

couple lama-lama...rasa berdosa sangat..ya Allah.....

saya dah bagi hint kat dia kalau boleh setahun pas kerja kahwin..

ya Allah...permudahkanlah perancangan kami ya Allah..


Bookmark and Share




  Member Information For I_Luv_mySelfProfil   Hantar PM kepada I_Luv_mySelf   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 26-10-09 16:26


..selalu gaduh dengan sahabat seorang ni, emm kalau tak gaduh memang tak sah.
siapa yang ego sebenarnya?
tell me sis


-----------------
"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaian..."


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

husna02
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10794
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 14:00


Salam untuk semua,
Hari ini anak sulongku menduduki SPM. Ku doakan kejayaannya..Ummi sentiasa mendoakan kejayaan mu sayang. tak lupa untuk adik-adiknya..Semoga kalian berjaya..


Bookmark and Share




  Member Information For husna02Profil   Hantar PM kepada husna02   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 17:06


ALHAMDULILLAH lega rasa hati mendengar keputusan peperiksaan UPSR semalam. puas dan syukur. 6 tahun menunggu masa ni. akhirnya berbaloi penat lelah tak bercuti, kerja sampai malam masing-masing ;).

harap2nya anak-anak di darjah 5 akan menyambung kegemilangan yang sama pada tahun hadapan. aminn

**adik yang no 6 pun dah mula SPM semalam... semoga kejayaan milikmu, insya ALLAH


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 12:49


alhamdulillah

semalam mengikut suami ke majlis rasmi opis dia. pertama kali sejak bergelar isteri. kiranya ni pengalaman pertama yang akan membawa ke pengalaman seterusnya

banyak perkara baru yang dipelajari. terutama aspek "TIME IS GOLDEN". banyak hal-hal positif yang serasa perlu di bawa dalam 'persekitaran kerja aku'. maklum, pengalaman kerja diri sendiri pelbagai tempat banyak. cuma selama ni pengaplikasian seringkali di perlekeh oleh mereka-mereka yang lebih 'makan garam tu sebab memanjang darah tinggi :P'. dalam erti kata mudah, tak mahu terima perubahan untuk kebaikan. untuk masa akan datang... semoga ada perubahan positif demi kebaikan masa depan anak-anak didik ku.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 12:49


Semalam ibu abah ada call dari mekah.. katanya sekarang ni badan tengah tak sihat.. ibu lelah,semput.. abah pula macam nak demam..

Ya Allah, permudahkanlah urusan ibu abahku di sana.. sihatkanlah tubuh badan mereka di sana dari segala jenis penyakit.. amin..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

husna02
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10794
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 08:29


Emmm..tak tahu nak tulis apa ye..tapi rasa nak catit sesuatu untuk mlelepaskan perasaan ini..hanya air mata jadi teman..
Semog Allah kuatkan aku untuk menghadapi ujian ini..walaupun pahit untuk ditelan tapi akan ku teruskan kehidupan ini bersama mereka semua..Ikatan kasih dan sayang lah meneyebabkan aku masih berada bersama mereka semua..Akanku harungi walaupun badai melanda.....Ya Allah! Berilah aku kekuatan untuk mengahadapi cabaran2 yang akan mendatang.Berilah aku petunjuk supaya aku dapat mencari penyelesaian sebenar ke atas masalah ini..Aku sanggup berubah untuk memperbaiki keadaan ini..Aku belum sanggup untuk menceritakan kepada ayah dan ibuku..biarlah derita ini ku tanggung sendiri..
Harapan ku biarlah anak-anak ada bersama2ku..apa yang menimpa diri ku berserah kepada Mu Ya Allah! Tabahkanlah hatiku setabh-tabahnya.,Peliharalah lisan dan amal perbuatanku yang boleh membangkitkan kemarahannya..Amin.


Bookmark and Share




  Member Information For husna02Profil   Hantar PM kepada husna02   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 14:53


hemm..
tension sementara nak tunggu results nak keluar..
tak tau nak pergi sek mana..
pernah pergi sek asrama..2 tahun..lepas itu keluar pasal tak boleh nak study dan sesuaikan diri..
duduk sana rasa kesepian..
lepas itu tahun ini duduk rumah..smk biasa saja..alhamdulillah..
tahun dp f4..
sedih sebab org sekeliling rasa smk biasa ini tak setaraf sek asrama..
semua nak duduk asrama..duduk sajalah..
nak buat bagaimana kalau aku dah tak boleh..
smk biasa pun sekolah juga..pning2..
adik pula dah tergila-gila nak duduk asrama..
tapi tahun depan ayah tak kasi dia duduk asrama sebab result akhir tahun hari tu teruk..
tahun depan dia nak pmr..
dia tension sebab dia tak suka duduk rumah..dia tak suka dengar mak bebel..
saya rasa bersalah kat mak ayah sebab saya tak suka duduk asrama..tapi adik nak duduk asrama..
padahal kiteorang sekolah sama..YA ALLAH..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 21:57


alhamdulillah. tahun yang mengembirakan.

syukur... segala dipermudahkan. meski pelbagai ujian mendatang.. dapat ditempuh dengan RAHMATNYA... meski seakan sukar..anggap itu tanda IA mengingati diri ini...

alhamdulillah, 2 hari lagi adikku yang ketiga akan bergelar isteri... syukur atas rahmatNYA.. pertemuan yang dah diatur sebaiknya.. semoga ia berkekalan dunia akhirat.. suami pula sudah tamat belajar isnin lepas.. dan mulai khamis ini mula kembali bertugas di tempat asalnya... lebih mengembirakan... kami akan sama-sama menyambung pengajian lagi.. dan kali ini di satu ipta yang sama...boleh lah lepas ini belajar di library sesama.... ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-09 11:06


Alhamdulillah....setelah 14bulan...akhirnya hero kecikku dah boleh mengorak langkah yang pertama.....dah lama menunggu untuk dia dapat berjalan akhirnya dia dah boleh berjalan.....Alangkah bahagianya menjadi ibu bila melihat perkembangan anak didepan mata..

Ya Allah, ku cuba bagi didikan terbaik untuk satu satunya harta yang ku ada...diusia 14 bulan, dia dah minat mendengar alunan zikir dan ayat ayat al quran..semoga benih iman yang disemai ini akan tumbuh mekar dan kekal dalam jiwanya...


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-10 15:24


Assalamualaikum..

lama benar tak buka diary...
dah berhabuk dah pun... :)

Hujan dah mula turun dengan lebat..
Allahumma syaiyiban nafi'a
Ya Allah, Ya Tuhan kami! Jadikan hujan ini bermanfaat buat kami.


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 16:06


erm,..banyak nya dugaan bulan ini..semoga Allah permudah kan semuanya..ammmiinnn...


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 23:33


salam.... lama tak jenguk topik ni ;)

alhamdulillah, 3 berita agak gembira untuk dikongsi
yang pertama, anak buahsuami saya yang lebih tua dari saya akhirnya selamat dinikahkan dengan pasangannya. alhamdulillah jodohnya kuat walau pelbagai halangan menimpa.

kedua, alhamdulillah adik lelaki & sepupu perempuan saya yang baru tamat spm tahun lepas dapat menyambung pengajian seperti adik perempuan saya no 3- bidang kejururawatan, tetapi di kolej yang berbeza. mudah mudahan mereka cemerlang dan dapat masuk ke bahagian pembedahan seperti adik perempuan saya juga nanti. AMIN!~

yang ketiga, macam mimpi, saya yang dianggap CIKGU MAKAN BUDAK oleh para ibu bapa dan guru selama ini ini telah dinobatkan oleh hampir kesemua pelajar sebagai..........................................................

GURU PALING LAWAK untuk tahun yang kedua berturut turut.

hikhikhik!~ alhamdulillah! ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-10 12:51


bagaimana nak luahkan rasa hati agar dipahami? :berfikir: :berfikir:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» OPEN DIARY versi muslimah HANAN.COM.MY

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 6 Of 7

Go To Page: 1 · 2 ... 5 · 6 · 7  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.064204 saat. Lajunya....