Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-08-2017  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Nuri2017
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13690

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 4
Ahli: 0
Jumlah: 4




  Dari Galeri
Inilah dua beradik yang intim. Hanisah dan Hanan

  Yang Masuk Ke Sini
Nuri2017: 10 minit yang lalu
nishazainal: 2 hari yang lalu

MAKE UP MUSLIMAH...
 Posted on Selasa, 22 April 2003 @ 12:44:10oleh Hanan
Umum suatumasa menulis MAKE UP MUSLIMAH... Ketahui rahsia sebenar mekap muslimah

*Jadikanlah "Ghadul Bashar" (menundukkan pandangan sebagai "hiasan mata" anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.

*Oleskan "Lipstik Kejujuran" pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.

*Gunakanlah "Pemerah Pipi" anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salun Iman.

*Pakailah "Sabun Istighfar" yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.

*Rawatlah rambut anda dengan "Selendang Islami" yang akan menghilangkan kelumumur pandangan laki-laki yang membahayakan.

*Hiasilah kedua tangan anda dengan "Gelang Tawadhu'" dan jari-jari anda dengan "Cincin ukhwah".

*Bedakilah wajah anda dengan "Air Wudhu'" nescaya akan bercahaya di akhirat.

InshaAllah semoga hidup kita diberkati Allah s.w.t..

 

  Umum


Komen


"MAKE UP MUSLIMAH..." | Login/Mendaftar | 15 Komens
Threshold
Komen di sini adalah hakmilik yang menghantar. Pihak Pengurusan Portal tidak ada kena mengena.


Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh jijah (azizahasm02) pada Selasa, 22 April 2003 @ 16:49:55
(Info AHLI)


teruskan usaha anda...
ianya sungguh sedap untuk dibaca..

cuma jijah nak tambah sikit...

semburkan dirimu dengan wangian perfume jenama "solehah" agar
ia kan tetap mewangi bukan sekadar di tubuhmu..
tetapi juga di hatimu...

amacam?....
saja try!
ok bai
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh lizadeen ([email protected]) pada Khamis, 28 Mei 2009 @ 17:29:07
(Info AHLI)


tempat muslimah di seremban boleh pergi spa. ada spa untuk muslimah. tertutup, produk halal, teknik facial yang guna selawat semasa facial, alunan zikrullah sepanjang rawatan. khusus untuk muslimah. sesiapa nak pergi buat spa dan facial, datangla ain muslimah aromaterapi spa 2 no tel 067674177/0126854750. best..try lah! boleh lawan rawatan spa cina...
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]



Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh Muslimah ([email protected]) pada Khamis, 24 April 2003 @ 17:16:05
(Info AHLI)


Assalamualaikum wbt
emm boleh tak sape2 tolong terangkan secara ringkas dan mudah difahami garis panduan make up dan berpakaian serta aurat yg dibenarkan syariat?
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh seharumkasturi pada Khamis, 24 April 2003 @ 17:32:12
(Info AHLI)


benar.....kalau kita make up lebih2 pun nnt lain pulak jadinya...Baru2 ni ada beberapa orang shbt ana buat research pasal breast cancer...tahu tak..antara puncanya adalah barangan kosmetik yg kita guna tu....so hati2 lah..ana rasa tips ni dah cukup baik untk kita amalkan....

wallahua'lam...
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh mawarputih ([email protected]) pada Isnin, 28 April 2003 @ 17:11:43
(Info AHLI)


Inilah sebenar2 make-up yg harus dipraktikkan oleh semua muslimah. Tidak dlm kategori tabarruj, terhindar dari fitnah, dan yg paling penting, semua make-up nie "free". Siap dapat ganjaran pahala pulak kalau amalkannya.

So, sahabiah yg disayangi sekalian, jom kita aplikasikan dlm kehidupan.
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh nur_ilmiah ([email protected]) pada Selasa, 10 Jun 2003 @ 9:21:16
(Info AHLI)


A'kum,
Kalau dapat tolong terangkan kat saya cara berpakaian yang perpatutan bagi seorang muslimah
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]



Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh munawwar pada Selasa, 01 Julai 2003 @ 13:42:20
(Info AHLI)


Subhanallah ... nak make up pun ada rules... Ni yang kata wanita tak leh lah bertabarruj berlebihan .. :)
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh pena_sufi pada Selasa, 09 September 2003 @ 2:14:56
(Info AHLI)


assalamualaikum...
muslimah kalau nak make-up kena ada rules...sebab itulah muslimah dikatakan istimewa....
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]





Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh anis_amirah pada Ahad, 18 Disember 2005 @ 13:48:12
(Info AHLI)


hmmm...ana rasa ini cara yang paling berkesan..tahniah...
ia bagus untuk pupukan muslimah sejati
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh anis_amirah pada Ahad, 18 Disember 2005 @ 13:49:12
(Info AHLI)


hmmm...ana rasa ini cara yang paling berkesan..tahniah...
ia bagus untukmemupuk muslimah sejati
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]

Re: MAKE UP MUSLIMAH...
oleh ibtisam_nisa pada Ahad, 04 April 2010 @ 15:45:31
(Info AHLI)


hmm..bagusnya artikel ni..insyallah sama-sama lah kita mengamalkannya dan beruntunglah bagi orang yang menyucikan hatinya dan merugilah bagi orang yang mengotorinya..
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]



-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.077996 saat. Lajunya....